18.10.2015 23:13:29 Winky
Re: domácí chleb
Delam chleba dle pana Cuketky (na webu najdes), je to ten princip bez hneteni, kdy nechas testo kynout dlouho (12-15 hodin), tedy idealni na vikend - vecer zadelas, rano peces. Testo je teda takove tekutejsi, tak davam pecici papir, a pecu v pekacku s vikem (pro kulaty chleba je lepsi hrnec s poklici co muze do trouby), trvalo mi akorat vychytat mnozstvi testa, to co je v receptu je na mensi bochnik.
Z ukolu neni treba se hroutit (ani tak nemyslim zakladatelku jako ty ostatni prispevky), predpokladam ze to ma byt pokus, bud to vyjde a nebo ne (stejne jako u hypotezy - vysledek ke I jeji nepotvrzeni, cili i nemusi se vse povest, aspon uvidi ze ani tak obycejna vec jako chleba neni samosebou), pro syna zkusenost (a vlastnimi zkusenostmi se uci nejlip), kterou bude sdilet ve tride. A i bych mu tam ten chleba dala, at ho ve tride ochutnaji.
Odpovědět