24.2.2015 1:29:28 Liliana
Re: školní výlet
Rozhodně bych nenutila, navíc myslím že prvňáci jsou fakt ještě malí a někteří prostě zvládnou a jiní ne.
Mám syna v první třídě který by taky tipuju nejel, a to má kolektiv celkem rád, ale je takový konzervativní, zvyklý "na svoje", nerad spí jinde než doma, leda když jsem s ním.
Nedávno tu byla podobná diskuze o táborech.
Mám zkušenost z prázdnin před první třídou, se sportovním oddílem se mělo jet na soustředění - a to syn chtěl jet, ovšem dělá se to tak že jezdí i rodiče, třeba i s dalšími dětmi a mají takový "lesní pobyt". Přes den byl v pohodě, přesto v noci když jsem na chvíli odešla z chatky tak se vzbudil a brečel, dezorientovaný a bál se, jsem přesvědčená že by nezvládl ani jít večer či v noci na záchod - sám v neznámém prostředí, takže hrozí "nehoda".
A rozhodně nebyl sám v tomto věku, kdo to nocování špatně nesl a vyžadoval přítomnost rodiče. A to byly v chatce další 2 děti které zná. A u babičky je zvyklý přespávat, ale tam je to prostě "známé" prostředí.
Takže za mně - je to individuální dle povahy dítěte. A přenocování v tomto věku může být pro některé povahy prostě problém. Já vím že bych svého neposlala, leda bych jela taky.
Odpovědět