17.2.2015 13:46:03 Inaaa
Re: Zelný salát - příloha
Hodně píšou spařit nebo promačkat -
Malou hlávku zelí (nebo půl větší hlávky) nakrájím na malé nudličky. Dám do velkého cedníku a proliji vařicí vodou. Nechám hodně odkapat a přidám jednu velkou cibuli na nudličky, jednu červenou papriku na nudličky, tři lžíce cukru, tři lžíce octa, tři lžíce olivového oleje, kávovou lžičku soli a kávovou lžičku mletého pepře. Všechno promíchám rukou, pak přendám do menší mísy, utlačím a přikryji potravinovou fólií. Nechám odležet 24 hodin v lednici.
Nakrájené zelí promícháme se strouhanou mrkví, prosolíme,procukrujeme, přidáme ocet, podle chuti pepř a česnek rozetřený se solí nebo česnekovou pastu(když se tam jen namačká tak zmodrá a nevypadá to dobře).A mačkáme a prohazujeme a pokud máme záděry tak i pláčeme, musíme dosáhnout toho, že když zelí upěchujeme je celé potopené ve vlastní šťávě, takhle upravené vydrží v uzavřené dóze strašně dlouho.
Odpovědět