Re: Jídlo hub pro jednoho
Tak já jsem zářný důkaz toho, že NENÍ, protože já je ohřívám klidně... Nikdy jsem to neslyšela, že by to bylo jedovaté... Ony jsou ty houby hodně náchylné k plesnivění, tak možná z toho to vzniklo, ale když já je posbírám, tak si je buď zamrazím na plátky (to je budu pak smažit), nebo je podusím a zamrazím v menších či větších dávkách pro další využití. Z těch dušených dělám houbofleky,
houborizoto, houby dávám
k masu vepřovému nebo
kuřecímu takto, nebo
takto. Do polívek, dělám z nich i
kubu - nemusí být jen ze sušených.... Super jsou
omáčky na těstoviny nebo k vínu
houbové pirohy. Já miluji i
halušky s houbama, třeba by to šlo - on se slaninkou a brynzou, ty s houbami. Nebo zkus
zapečené s dr. játry (a polovička jen jatýrka a sýr). Můžeš udělat plněné
br. knedlíky s uzeným a sobě to vylepšit o houby. Já cpu houby fakt do všeho...... Dělám třeba i
houbovou pomazánku. Ta je ale fakt k rychlý spotřebě - max. jeden den udělat a druhý den dojíst...
Odpovědět