Re: Výuka francouzštiny
Živím sebe i rodinu už asi 10 let právě výukou francouzštiny, k čemuž nemám vlastně žádnou odbornou kvalifikaci. Učím v soukromých jazykovkách (velkých a slavných, ale i v menších) a tam požadují diplom z VŠ (nejlépe pedagogické nebo filozofické fakulty) a nějaký certifikát o znalosti francouzštiny. Já konkrétně mám diplom z Pedagogické fakulty (ale je to jen administrativní náhoda - na delší vysvětlení- a z Fakulty humanitních studií, ovšem všude hlásím, že jsem dělala hodně lingvistiku). Taky hlásím pomaturitní studium FR, na které ale nemám diplom, protože nám ho tehdy ÚJOP UK nevydal! V jazykovkách je ale hlavně zajímá státnice z JŠ (obecná), DALF a roční Erasmus ve Francii. Taky jsem měla nějakou praxi z úplně soukromých lekcí. Takže není pravda, že by se FR nedalo v ČR uživit. Žádná velkásláva, ale jde to. Pokud je člověk trochu otevřený, trpělivý, spolehlivý a nechce hned plný úvazek, jde to. Kurzy se přibírají postupně. Pokud nemáte na FR žádný diplom afrancouzsky dobře umíte, udělejte si DALF na Fr. institutu -viz jejich web www.ifp.cz
Odpovědět