27.5.2013 13:17:45 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Vaříte pod stanem a jak?
vařila sem, tak nějak napůl s ostatním jídlem mimo, třeba restaurace nebo i rychlý občerstvení.
co sem tak nějak bez problémů vařila - kuskus se zeleninou. od bonduele sem si koupila konzervu se zeleninou, kde byla směs hrášku, kukuřice, mrkve a možná i fazolí? už nevím jistě. v rendlíku sem si uvařila vodu, do ní kuskus, jeden kelímek bujónu (takový ten gelový, normálně to nepoužívám, takže si pamatuju, že sem nad regálem v tescu strávila mládí) do toho vyklopila tu zeleninu a nakonec postrouhala gran moravii. k tomu jen omytou zeleninu místo salátu
druhý den sem dělala v tom samém rendlíku kovbojské fazole - jednu hodně suchou klobásku sem osmahla s cibulkou, hodila rajčata a papriky a kydla konzervu fazolí s rajčatovou omáčkou. k tomu chleba. měla sem výhodu, že poblíž se na trhu dala koupit zelenina a ovoce, zásobovali sme se k vodě i na to vaření.
no a pak špagety s rajčatovo-zeleninovou omáčkou, ale tu sem měla zavařenou už dávno před odjezdem z výpěstků ze zahrádky a uvařila sem opět jen v tom jednom rendlíku špagety.
z vybavení - nůž na krájení, co nejuniverzálnější. otvírák na konzervy. jeden rendlík úměrný počtu strávníků. talíře a příbory pro strávníky. míchala sem lžící, nabírala taktéž. jo a prkýnko sem zvažovala a nakonec byla ráda, že ho mám. jo a pak hrnky na ranní čaj. bez něj bychom k ránu s chlapem nefungovali. ale kdybychom si ho odpustili, tak to neřešíme, pili sme jinak z flašky.
Odpovědět