Re: Konec rodičovské dovolené, bez možnosti umístění dítěte do školky
Věrko moc děkuji za podporu i informace. Zkontrolovat papíry od nich hodlám určitě. Jak jsem psala, jsou to čachry machry a už tak kvůli tomu přicházím o peníze. Ale naříkám za vlastní nezkušenost a vstřícnost (blbost) podmínky jsem tenkrát brala (hned po škole) měla jsem radost, že mám práci a takokvou, která mě bavila. Ovšem jim nešlo do krámu, že jsem po pěti letech otěhotněla a pak jsem si dovolila to samé i podruhé a navázat tak rovnou druhou mateřskou. A to jsem se nsažila proškolik můj nástup, dlěat do poslední chvíle a upříměn jsem chápala, že na mateřské jsem jim k ničemu a i teď chápu, že po mateřské a tak dlouhé, jsem jim k ničemu. Ale mrzí mě to, mrzí mě přístup a to, že jsem nervozní jak to všechno bude a to je do října času dost. Snažím se to před dětma nedávat najevo. Starší syn jde za pár dnů na zápis do školy, mám z něj radost a mladší je (jak jsem již psala) konzerva a do škkolky tedy prý nechce, protože ,, bojím detý (dětí) ,, ač s bráškou řádí a chodí do kolektivu jak jen to jde. Snažím se ukončit kojení (i když staršího jsem nechala odstavit samotného, dle jeho potřeby), bojujeme s plínkama (ale do léta to bude v pohodě), a td ... snažím se, aby do školky nastoupilo poměrně šikovné samostatné dítko na svůj věk, aby když už ho vemou, tak mi po měsíci nevolali, že to prostě nejde. ale obavu z toho mám. Je to bojásek a má rád to svoje. Žádné změny. Starší syn byl ve těch letech naprosto samostatný a společenský, ale jak jsem již psala. Toho jsem do školky nedala, až teď jako předškoláka. Jednak jsem byl těhotná a druhák jsme nechtěli zabírat místo někomu kdo to potřeboval ...

je to ironie ... a teď tohle trápí mě, je škoda, že za těch několik let se nic nezměnilo ... každopádně děkuji za rady a přece jenom někdo vědět jak je to s tím nástupem na pracovní úřad a s pobíráním (jak dlouho a kolik procent z platu) penízků, když bych musela přistoupit na výpověď dohodou. Děkuji J.

Odpovědět