Konec rodičovské dovolené bez možnosti umístění dítěte do školky
Dobrý den, prosím poraďte, mám syny 5 a 2 roky. V září mi starší syn půjde do školy a mladšího mi zatím nevzali do školky, jelikož je narozen v říjnu. Zvažuji buď soukromou školku, ale za těžké peníze :-( Najít novou práci, kde nabízejí i firemní školku (zatím jsem žádnou takovou nenašla :-( jsem z Liberce) nebo rozvázat pracovní poměr a zůstat se synem doma ,, zadarmo ,, ještě pár měsíců než se uvolní nějaké místo ve školce (kam chodil starší syn) prý někdy se to tak stává a pak by mi ho možná vzali dřív než v září 2014. Finančně bychom hlady neumřeli, jde mi spíš o to, na jaké náležitosti se mám připravit ohledně rozvázání pracovního poměru. Tuším, že musí být dohodou, jinak nebudu mít nárok na dávky. Nikdy jsem na pracovním uřadě nebyla. Aninevím jak potom budu s dítětem docházet na pracák a po nabídkách práce. Po škole jsem hned pracovala a potom založila rodinu. Moc mě to mrzí, ale jiné řešení nemám. Ani nevím kolik a jak dlouho budu moci od státu požadovat finanční výpomoc :-( jestli vůbec nějakou žádat mohu

do práce zpět bych se nemohla vrátit ani letos v říjnu, kdy mi končí mateřská, samozřejmě semnoou už po 8 letech doma nepočítají a mají náhradu. Ale to chápu, i když mě to mrzí. Na druhou stranu některé jejich praktiky jsem neschvalovala (jako třeba jiný plat papírově a jiný ve skutečnosti, zacož platím doposud)

předem moc děkuji za vaše postřehy, názory, zkušenosti a rady ...

Jana
Odpovědět