24.12.2012 8:49:07 Černá kronika
Štědrý den ve vězení
Vězni se mohou dívat na televizi od 9 hodin do půlnoci, mohou používat neomezeně kuchyňku, sehrajou mezi sebou několik turnají v šipkách nebo stolním tenise, uvidí kulturní vystoupení se scénkami Šimka a Grossmana. Klasická večeře - řízek a k tomu navíc cukroví a ovoce.
Já nevím, co si o tom myslíte? Má to tak být, když je ten Štědrý den? Já jsem z toho celkem rozpačitá, hlavou mi proletí Štědrý den v nemocnicích nebo LDN, představím si bezdomovce, který nic neprovedli, jen přišli svou blbostí nebo osudem o střechu nad hlavou nebo rodiny na hranici bídy, který nemají dětem na dárky a že jich tady na rodinu taky několik chodí....
V článku mě zaujal tento odstavec, nejde tudíž o vězně, který do do věznice dostali jaksi náhodou nebo za nějakou maličkost.
http://www.novinky.cz/vanoce/288579-vanoce-za-mrizemi-chlebicky-cukrovi-a-koncert-walda-gangu.html
Své patnácté vánoční svátky za mřížemi stráví Jakub L. A dodnes si na ně na takovém místě nezvykl. „Stejně bych byl raději doma,“ svěřil se nám odsouzený, jemuž šestnáctiletý trest odnětí svobody končí v květnu příštího roku. „Bohužel ale nevím, jaký ten příchod do svobodného světa bude. Rodina se mnou není v kontaktu už čtrnáct let a třeba hypermarkety znám jen z reklamy v novinách.“
Odpovědět