27.11.2012 15:42:23 j a tri
Re: Jak řešit odlišný přístup k vánocům
Ahoj,
chce to stanovit si nové tradice a hned hezky od počátku vztahu.
Já jsem od manželovo rodiny převzala to, že mají k večeři krom řízků i vinnou klobásu, na což jsem první rok koukala jak vyoraná myš, my jí jedli na Silvestra...A takových drobností je víc, něco od nás, něco od nich, když je dobrá vůle, sladí se to.Jedinej zvyk, kterej mě tedy celá léta štve je po večeři jít na krátkou procházku a pak teprve nadílka, to tedy se fakt překonávám, my jsme po večeři chvilku vyhlíželi Ježíška z okna, aby se stihly dát dárky pod stromeček a to oblékání a ven mi moc nesedí..ale zas se vyvenčí pes a pak je od něj klid a my můžeme rozbalovat a zobat cukroví, pouštět si koledy a pohádky...
A co se týká dárků-v mojí rodině si nic nedáváme, máma má málo peněz, tak dává jen dětem, já jí koupím jen symbolickou drobnost, manželovo rodiče dávají víc a taky za víc dostávají.Nikomu to myslím nevadí, jsme tak zvyklí..Kdysi jsem to snášela hůř, protože v manželovo rodině se vždy všechno mnohem víc slavilo, u nás spíš symbolicky, ale zvykla jsem si, že říkám-od tchánovců jsem dostala tohle, tohle a tohle, od mámy nic, my si nic nedáváme....a nepřijde mi to divný...a ikdyž jí koupím třeba jen sprej, nebo ponožky(bez ponožek nejsou vánoce), tak jí to stejně hezky zabalím.to mi přijde cennější, dát si trošku práce se zabalením blbosti, než jí to fláknout nezabalené, to by mě osobně spíš trochu urazilo...Se sourozenci si nedáváme nic v obou rodinách, nějak to od počátku neklapalo, tak jsme to odbourali úplně a je klid.Ale nemáme až tak nejvřelejší vztahy a svátky s nimi netrávíme, takže to jde, jinak by to asi nepochopily děti...
Prostě jde to, ale stanovte si jasná pravidla, ty mu řekni, že u tvých to bude tak a tak a o dárky pro svou část rodiny at se stará on.
My stejně slavíme vánoce a všechno to hezký kolem děláme hlavně kvůli dětem, protože ty jejich rozzářený očička jsou pro nás největší dar....
Odpovědět