18.6.2012 20:31:19 inf
Re: Nakládaný hermelín
Hermelín rozkrojím, okraje také jemně naříznu, abych narušila povrch. Mezi dvě půlky vždy dávám cibuli, česnek + koření (sladká paprika, grilovaný sýr, bylinky (bazalka, tymián, oregano...fakt je to na tobě). Cibulí a česnekem pak vyplňuji i zbylé místo v nádobě (máme to rádi). Do nálevu ještě přidávám bobkový list, jalovec, chilli papričky, nové koření, bylinky a na vrch ještě dávám kuličky zeleného pepře kupovaného v nálevu (dávám i s trochou toho nálevu). No a celé to zaliji olejem, většinou řepkovým. Dřív jsem to míchala půl na půl s olivovým, ale připadá mi, že to u hermelínů zrovna moc nevynikne. A těch chilli papriček a pepře se neboj, jak jsou to celý kusy, tak to dá jen správný šmak, ale samotný sýr pikantní není.
Odpovědět