4.5.2012 21:28:38 Li.
Re: Autokamera jako důkaz při nehodě?
Já bych silná byla, znám zákon. Policisté by mohli tlačit jak by chtěli, nepodepsala bych. Už mám vyzkoušeno v praxi, že na mě podpis nikdo jen tak nevymámí. Zvlášť, když jsem rozptylována dalšími úkony - sháněním odtahovky apod.
Rada pro tebe - na kameru se vykašli, s nejvyšší pravděpodobností porušíš zákon na ochranu osobních údajů. Raději si do auta dej bloček s tužkou a příště si poznamenej SPZ prvního řidiče. Jméno druhého řidiče najdeš v případě potřeby na protokolu z místa DN, kterou jsi od policistů zcela jistě dostala. Ten (jak jsi alespoň říkala) byl ochotný policistům dosvědčit, že pravým viníkem nehody byl řidič číslo jedna.
A budeš-li mít příště pocit, že na tebe policisté tlačí, tak si poznamenej jejich služební čísla (mají je viditelně na uniformách) a dej na ně písemnou stížnost (to je možné na jakékoliv služebně), nebo to adresuj Útvaru vnitřní kontroly Policejního prezídia ČR, Strojnická 27, Praha 7. Důvodem stížnosti by měl být i fakt, že odmítli shromáždit důkazy - požádat magistrát o video záznam.
Odpovědět