Re: pohosteni na oslavu - studene, teple
Franty, recepty za chvíli budou vydány v kuchařce
Už mám hotovo cca 70%, takže už je to v naději
Paštiku dělám různě - asi nejjednodušší tahle: 200g bůčku (i s kůží) nakrájíme na kostky2Očistíme 200g kuřecích jater. Jednu cibuli nakrájíme na kostky. Do papiňáku vložíme bůček, játra i cibuli a podlijeme trochu vodou. Papiňákujeme 40 min. Když jde papiňák otevřít, sundáme poklici a zprudka odpaříme vodu, kterou maso pustilo. Poté necháme vychladnout. Umeleme dvakrát najemno, smícháme se čtvrtinou kostky změklého másla, lžičkou soli, lžičkou paštikového koření (paštikové koření si míchám sama, ale můžeš použít koupené) a 5 lžícemi portského. Vyšleháme 3 min do pěny, naplníme do paštikové formy a necháme do druhého dne ztuhnout.
Odpovědět