Dorty jsou to krásný, já takový jako dítě dostat, jsem nadšená.
Za sebe - nějakou chemickou závadnost bych vzhledem k frekvenci a množství konzumace neřešila. Důležité je přece, jestli měli doma úspěch a zda se s chutí snědli.
Já osobně dorty peču, ale vzhledem k tomu, že mi dítko leccos nejí - marcipán nevyjímaje, dělám klasiku, a tedy máslovo-pudinkový krém a figurky a písmenka si vyrábím z čokoládových polev. Jo, už měl leccos - hokejový dort (s kluzištěm, hokejistama, brankama, puk byla veliká červená lentilka), tenisový dort (kurt s tenistama, čokoládovou sítí a tenisovýma míčema-zlaté cukrové kuličky), mašinku, auto, dort fotbal/ovoce...
Krém je vždy pouze 2barevný, bílý a kakaový - opět: barevný krém by nepozřel

Kdybych věděla, jak vložit obrázek, tak nějaký vložím na ukázku.
Marcipánový jsem tedy nikdy nedělala, páč by to u nás doma nikdo moc nejedl, tedy s ním pracovat neumím - mě osobně marcipán chutná, ale stačí mi jen kousek. Takže abych to pak vyhazovala, na to nemám srdce.
Jinak, co se cukrárenských pochutinek týče, pokud si můžu vybrat, vrcholem je pro mě dobře udělaný větrník a miluju koňakovou špičku. Na marcipánových a jiných podobných laskominkách s želé, různých tunelech se šlehačkou atp. mě moc neužije