20.1.2012 20:50:48 Ecim
Re: Jste Pražáci nebo Pražané? Vy, kdo bydlíte ve městě, jehož sláva hvězd se dotýká...
Pokud mám mluvit sama za sebe, tak se přiznám, že mě různá nadávací témata dost znechucují. Do Prahy jsem se přestěhovala jako dítě, hodlám tu prožít celý život, protože mám Prahu hrozně ráda a považuji ji za svůj domov, kolem sebe mám jak lidi, co celý život prožili v Praze, tak lidi, co z Prahy odešli žít někam jinam, tak lidi z nejrůznějších koutů republiky, co odjinud přišli do Prahy, tak lidi, co v Praze nikdy nežili a ani to nemají v úmyslu, ale situací, kdy by lidé cítili potřebu se nad sebou ofrňovat za to, odkud jsou nebo kde žijí, jsem za svůj život zažila jen velmi málo. Sama se jich neúčastním, protože mi to připadá postavené na hlavu. V Praze žiji a chci žít z toho důvodu, že tu mám všechno, na čem mi záleží (rodinu, přátele, práci), nechápu, proč bych se kvůli tomu měla nad někoho povyšovat a připadat si lepší než někdo z jiného města nebo z vesnice, ale zároveň nechápu, proč by se někdo měl ofrňovat nade mnou, že žiji tam, kde žiji. A jelikož jsem se v Praze neocitla vlastním přičiněním, ale proto, že jsem měla štěstí, tak naopak spoustu takzvaných "náplav" naopak obdivuji za to, že dokázali najít odvahu jít do Prahy (či kamkoli) jinam a tam začít od nuly.
Odpovědět