Re: Sos k vepřovému/hovězímu/kuřecímu masu
Tak základ k tomu sosu ti tvoří ten výpeček. To znamená maso si vždy zprudka opečeš aby se zatáhlo, ochucené jak jsi zvyklá.
Třeba hovězí plátky osolíš, opepříš, potřeš hořčicí, zprudka opečeš a pak v papináku orestuji cibuli, k tomu dám maso a dusím 20 min. jo ještě dám trochu zel. vývaru nebo kostku. Až vyfučí nasypu konzervu hrášku podle potřeby přidám trochu vody a ještě chvíli nechám dusit pak podle potřeby zahustím, Místo hrášku můžeš dát žampiony, nebo namočené houby, fantazii se meze nekladou
Vepřové zrovna tak, ten sos ti udělá to co dáš do toho výpečku + trochu vývaru a zahustit
Kuřecí, třeba jenom osolit a trochu posypat kmínem. obalit v mouce a opéct, k tomu trochu zákysky s kečupem
Určitě jsi šikulka a vymyslíš spoustu dalších receptů
Odpovědět