4.11.2011 7:57:07 Dari79
Re: skracující se čípek
Jezinečko, zkus jim vysvětlit, že když ti nepomůžou, tak fakt můžeš skončit v nemocnici na několik týdnů a budou to pak muset řešit. Já jsem v té situaci zírala, kolik lidí je ochotných mi pomoct, kolik lidí se nabízelo a skutečně i bylo na telefonu. Právě proto se hospitalizuje, protože doktoři vědí, že doma vydrží opravdu ležet málokdo. A 29. týden je ještě brzo, i s napíchanýma kortikoidama. Jistěže mimi zachrání, ale toho stresu, slz a strachu, co to bude stát... Mě tenkrát doktor natvrdo řekl, že mě klidně nechá v klidovém režimu doma, ale že taky můžu přes noc porodit, tak si mám vybrat. To jsem měla čípek asi 18 mm. Byla jsem pak až do porodu 2x denně s infůzí, atd., museli to sledovat, protože to je velká zátěž na srdce, takže pravidelně EKG atd... A stejně se ten porod rozběhl. Doma bych taky neležela, on tě hodně i ten net uklidňuje - já si taky tady i jinde četla diskuse, jak to holky donosily atd. TAk jsem si taky říkala, že to ti doktoři trochu přehání, že je mi vlastně dobře. Ale v té nemocnici se nic stejně nedalo, tak jsem teda poctivě ležela. Teď, kdybych někdy ještě byla těhotná, a řekli mi ležet, nevstala bych z postele, fakt vím, že to prostě kurnik za to nestojí.
Přeju vám hodně štěstí, aby to bylo aspoň do 36. týdne.
Odpovědět