3.11.2011 21:34:18 Delete
Re: Nekázeň ve školách
Sidd,
no vždyť já se nehádám

. Jen třeba já jsem takový paskvil s ped. minimem. To jsem si navíc dodělávala několik let po VŠ, tedy v době, kdy už se na mě status studenta dávno nevztahoval. V tu dobu už by pro mě byl problém ještě další rok nemoct pracovat.
A současně by tento systém asi zavřel dveře mnoha učitelům, kteří se k učitelování dostali oklikou přes úplně jiné obory. Ti by vlastně asi ani neměli šanci se k učení dostat, přitom právě z nich bývají často výborní učitelé, kteří si potom jen kvůli papíru dodělávají nějaké to minimum v rámci celoživotního vzdělávání...A mám teď na mysli učitele základkové, často to bývají fyzikáři a leckdy úplně ti nejlepší....znám jednoho, co je původně pilot dopravních letadel....a přitom dneska on učí fyzikáře, jak učit fyziku, aby to děti bavilo a ještě to k něčemu bylo....a dělá to dobře

. A určitě není sám.....
Snad jedině, že by tu roční praxi mohl absolvovat kdokoliv, ale pak by to asi zase bylo v konfliktu s tím, že by ta praxe měla být před státnicemi....
No nebylo by to snadné (a mám strach, co by s takovou myšlenkou někteří "odborníci" mohli udělat), ale v zásadě bych nebyla proti. Sama jsem si dvakrát prošla tím hozením do vody a nebylo to ideální

.
Odpovědět