Re: Je tu někdo, kdo rodil do vody?
Pearl,
ja rodila prvni dite do vody ve Vrchlabi, druhe dite taktez do vody v cizine. Poprve jsem ve vode stravila tak dve az tri hodiny, bylo to uprostred noci, takze tam byla skoro uplna tma, myslim, ze jen nejaka mala lampicka a svicky. Na bolesti voda zabirala dobre, neustale mi dopousteli vodu, aby byla tepla, az mi tedy bylo trochu vedro, navic byl cervenec...Tlaceni trvalo asi 45 minut, ale pak syn vystrelil pod vodou najednou, proste jak vysla hlavicka, vyplul cely a to byl fakt uzasny zazitek. Vylovili ho a dali na hrudnik (byla jsem naha), chvilku jsem si ho drzela, potom prestrihli pupecnik, vzal si ho manzel, vypustili vodu, porodila jsem placentu a presla jsem pres chodbu na sal. Zadne siti nebylo potreba.
U druheho porodu jsem rodila opet v noci, do porodnice jsem prijela otevrena na 8 cm, napustili vodu, opet byla tma, jen mala lampicka, vlezla jsem do vany a asi za pul hodiny byla dcerku venku. Nabidli mi, jestli si chci prestrihnout snuru sama, nebo jestli necham manzela (nechala jsem to na manzelovi), potom jsem jeste ve vode porodila placentu ( u mne to trba tak tak 5 minut), pak jsem si presla na sal, opet zadne siti nebylo potreba. A po kratkem rannim spanku a snidani asi v 9 rano a pak prohlidce pediatra 12 hodin po porodu jsme jeli domu.
Treti porod jsem chtela take do vody, ale 3 tydny pred terminem kvuli komplikacim byl akutni cisar, a ten byl take super

Ja osobne si porod na suchu ani neumim predstavit

Voda je opravdu super kvuli pripadnym zranenim, ani poprve jsem nemela ani malou trhlinku...
Odpovědět