| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : OSVČ a podnikání

3.10.2011 9:17:42 briggitta

Ukončení/pozastavení podnikání

Potřebovala bych radu. Tento týden mi končí rodičovská dovolená a jelikož nemám práci, nastoupím na pracák.
ALE
V průběhu RD jsem si založila ŽL a podnikala (spíš to byl malý přivýdělek pro zábavu, protože bych řekla, že celková bilance je mínus než plus ~Rv). Převést podnikání na hlavní činnost se mi to fakt nevyplatí (měla jsem to jako vedlejší činnost při rodičáku a díky výsledné ztrátě na DP jsem neplatila ani daň ani SP a ZP). Jak nyní postupovat při ukončení? Mám ŽL pouze pozastavit nebo zrušit? Myslím, že musím podat mimořádné daňové přiznání, myslím do 8mi dnů od ukončení činnosti, že? Nebo až v řádném termínu příští rok? A pak přehledy na SP a ZP, jako při řádném DP.
A právě u DP bych potřebovala poradit od nějaké účetní.
Vedla jsem si sama daňovou evidenci a uplatňovala skutečně vynaložené náklady. Pokud jsem si to správně nastudovala, při ukončení podnikání musím přičíst k základu daně cenu nespotřebovaných zásob.
Jestli mi někdo může odpovědět na mé otázky, tak budu moc ráda. Ještě si to sama dohledám, abych měla jistotu, ale budu ráda, když mi odpoví někdo fundovaný, kdo se tím živí nebo alespoň ví o tom více než já. ~;)
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
Téma: Ukončení/pozastavení podnikání briggitta 3.10.2011 9:17
*Re: Ukončení/pozastavení podnikání Jana a Petra 3.10.2011 9:26
**Re: Ukončení/pozastavení podnikání briggitta 3.10.2011 9:30
*Re: Ukončení/pozastavení podnikání briggitta 3.10.2011 9:27
**Re: Ukončení/pozastavení podnikání Jana a Petra 3.10.2011 9:35
**Re: Ukončení/pozastavení podnikání Ivka3 3.10.2011 9:49

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.