Re: Přesnídávky z konzervy
Ahoj Bereniko,
podobný problém jsem řešila už téměř před třemi a půl lety - můj syn taky nejdřív dával přednost kupovaným konzervičkám před doma uvařenou polívčičkou. Když jsem si na to stěžovala paní doktorce, řekla, ať jsem v pohodě - zelenina, z které se vyrábějí kojenecké přesnídávky, je pečlivě kontrolovaná (na obsah dusičnanů apod.), zatímco ta, kterou koupím v obchodě a budu z ní vařit doma, zdaleka nepodléhá tak přísným normám. Takže kupovanými příkrmy dítě nijak nešidím.
A ještě mi dala jeden tip - přečíst si složení oblíbené konzervičky, uvařit totéž a smíchat to (nejdřív třeba 3/4 kupované na 1/4 domácí, pak půl na půl...). Třeba si pozvolné změny chuti ani nevšimne.
Souhlasím s tím, co napsala Jana od Týnky - chce to nezahltit dítě přemírou nových chutí. Miminka jsou konzervativní a klidně si dají pěktrát za sebou k obědu totéž, pokud jim to chutná.
Odpovědět