24.7.2011 15:02:40 Vítr z hor
Re: Dobrý kuskus
Rozděl pátrání na dvě části: A. jak správně uvařit kuskus, B. jak ho ochutit.
Bod A – významně ho vylepšíš, pokud ho budeš vařit v PÁŘE a nerozblemcáš ho vodou, jak píšou v návodu na krabici.
Do suchého kuskusu s trochou soli zamícháš cca 2 lžíce oleje (dávám olivový), dáš nad páru a vaříš cca 5 minut. Sundáš, zamícháš a vaříš dál. Vaříš celkem cca 15 minut, 3x zamícháš.
Receptů je spousty. Tažín, tabouleh... hledej inspiraci v alžírských a marockých kuchařkách.
Už se taky dají sehnat směsi na ochucení kuskusu, třeba ve Spálené ulici zhruba poblíž stanice tramvaje Lazarská. Je tam krámek s neuvěřitelnou zásobou přísad na arabskou kuchyni. Prodává tam francouzský Arab, který žil léta v Kanadě a tady žije už docela dlouho, takže umí česky, poradí ti.
Odpovědět