Re: Léčit zubní kanálky nebo nechat zub vytrhnout
Rozhodně léčit. Můstek by tě pak přišel tak na 5 násobek.
Cena mi připadá normální, taky tolik platím. On je dost rozdíl v postupu a použitých materiálech. U dřívějších zubařů jsem měla kanálky na pojišťovnu, trvalo to většinou tak 5 - 10 minut a návštěvy byly 2, ale někdy taky 5, dostávala jsem do zubu jakýsi jedovatý sajrajt na umrtvení toho kanálku a výplň se dělala jen tak halabala bez měření a rentgenu. Nová zubařka, když pak ty výplně viděla na RTG, tak pravila, že je to časovaná bomba, že tam dříve či později začne zánět, protože tam byly nevyplněné prostory, největší měl na délku celý centimetr. Měla pravdu, ani to tak dlouho netrvalo, zánět začal u jednoho zubu a pak mi čistila kanálky jeden po druhém, jak se ten zánět postupně podél čelisti stěhoval od zubu k zubu. Fakt lahůdka, bolelo to jak ďas. Ale už to mám všechno vyplněné. S každým zubem se piplala dvě návštěvy, pokaždé hodinu, mám to udělané pořádně, zánět vyléčený, zuby to přežily, jen u jednoho to skončilo korunkou, ta je taky dražší než kanálky, ale i tam se musely vyčistit. Moc peněz nemáme, ale nekouřím, nepiju, tak utrácím za zubaře, to mi připadá smysluplný.
Odpovědět