Re: Barevné fazole
Milá Jitko,
dělám barevné fazole na Mexický zp.
Přes noc namočenou fazoli vařím asi 1 hod. a sbírám pěnu.Měkké faz. scedím.Nakrájím 1cibuli,zpěním na oleji,přidám hl.m. a ml. papr.,nakrájená 4rajčata a dle chuti nastr. křen. Nakonec přidám fazole a posypu natí.
(když si vzpomenu včas,tak faz. máčím 24hod.,vodu sliji,dám novou,povařím asi 20min.,znovu sliji,dám novou,ale horkou,přidám koření-saturejka,major.,nebo bazalka a dovařím)
Uvařené a rozmixované se dají použít jako pomaz.,nebo kaše(naředit vývarem ze zel.)Dochutit kořením a zelenou natí,dle fantazie.Uvařené také přidávám do hustých zimních polévek se zeleninou.Ať Vám chutná..
Odpovědět