8.4.2010 23:36:09 Isa+Ani 05/06+Martinek 10/08
Re: Porodnice Krč
Ahoj, já jsem rodila před necelými 4 roky v Krči dceru, porod bez problémů, s milou porodní asistentkou (ale je fakt, že jsem měla odrozeno půl hodiny po dojezdu do porodnice, moc práce se mnou neměly). Měla jsem pokoj nadstandard, sestry moc hodné až na jednu, která mi asi 3 hod po porodu řekla, že já tedy kojit nebudu a celou dobu byla protivná. S tím kojením měla ale skoro pravdu. Měla jsem ploché bradavky, zatvrdlá prsa (prý to už 20 let neviděli, jak moc můžou při nástupu laktace prsa otéct a zatvrdnout), retenci mlíka, které nešlo vůbec ven... hrůza. Se snahou o rozkojení mě tam mučili, místo 4 dnů jsem tam byla týden. Sestry a dětská dr mi zakazovaly v noci spát, musela jsem pořád masírovat prsa a odstříkávat (nechápaly, že nebylo co), dokonce mě kontrolovaly, jestli nespím. Byla to taková bolest, bezmoc a hlavně tlak na to, že kojit musím, že jsem ke kojení pak měla odpor.
Chlapečka jsem už v Krči rodit nechtěla, nakonec vyšlo Podolí. Porodní asistentka úžasná, gynekoložka "studený čumák", prostředí perfektní. Na odd. šestinedělí mám oproti Krči hezké vzpomínky. Upozornila jsem je, co se mi stalo po prvním porodu s prsama, dětská dr. mi hned přiřadila jednu sestru, která se o mě měla starat (nebyla jsem na nadstandardu!). Ta sestra byla docela rázná, ale milá, její radou byl klid, chlazení ledem a spánek. Tím, že tolik netlačili na kojení, se mi moc ulevilo a nakonec jsem se plně rozkojila (i když problémy s nástupem laktace jsem měla podobné).
Takže moje známky:
Krč porod 2, Krč odd. šestinedělí 3,
Podolí porod 1-, Podolí odd. šestinedělí 2.
Odpovědět