4.1.2010 13:08:11 holka anonymka
Re: Trhání zubů moudrosti
Mám za sebou trhání už druhého moudráku, naposledy teď 6 dní před Vánocemi

Byly to ale horní zuby.. ty jdou možná líp. Dostala jsem 1 1/2 injekce - když se dává víc, prý se to hůř hojí. Ale 1 mi byla málo, tak mi ji ještě připích.
Tahal mi to cca 1/4 hodiny - vůbec ten zub nechtěl povolit. Spíše mi bylo mdlo od žaludku (mívám děsný strach), ale nebolelo to vůbec.
Domů jsem jela autem. Cca 7 km městem. Dalo by se jet normálně, ale pro jistotu jsem dodržovala rychlost

, spíše i trošku pomaleji.
Když to přišlo k sobě, trošku to pobolívalo.. až večer jsem se nechtěla už stresovat a vzala jsem si 1 prášek na bolest. Pak to bylo dobré.
Další dny to trošku bolelo, když jsem udělala nesprávnou "grimasu"..
Doktor doporučil - spíše sedět než ležet, chladit (zmrzlina, gelové obklady), neskákat, nepředklánět se, nevyplachovat, pít opatrně.. myslela jsem, že nemám nic nosit a stejně jsem musela vytáhnout domů z auta 2 plné tašky s nákupem (nikdo nebyl doma).
Takže - auto podle mého nevadí, největší problém bude asi s mimčem - kdo ho pohlídá až ti ho budou tahat? - přeci jen to chvíli trvá.. a taky se s ním nosit - uložit ho do sedačky apod. - mohlo by ti to začít krvácet.
Odpovědět