Re: ahoj
Holky, ja nevim co ktera vite opravdu o Montessori, ale Montessori se s klasickym skolstvim, ani s Waldorfem neda vubec porovnavat. V Montessori je neuveritelne mnozstvi pomucek, deti se uci vsechno nazorne, formou hry, vlastne nevedi, ze se uci. Opravdu to neni jenom o tom, ze se tam dite respektuje, nehodnoti, ze ma volnou ruku v tom cemu se bude venovat. POdstatne je to, ze dite se uci samo, ucitel je jen pozorovatel.
Ja ted delam rocni diplomovy kurz Montessori pedagogiky (zrovna pisu uvahu). Vetsina pedagogu ma o Montessori ty informace, ze je to alternativni forma a to je vse.
Peto, pokud te Monte zajima tak v Praze dela vikendove kurzy p. Starkova, bylo to naprosto super, kdybys mela zajem. Tamarka se od zari chysta do Montessori skolky, mame ji v obci a pak casem urcite chci aby sla i do Monte skoly. Mne osobne to prijde naprosto genialni vec. Skola bude sice jen 1-4. trida, ale zaplatpanbuh za to. Myslim, ze jako zaklad to bude stacit.
Skolka, mne osobne vek kolem 4 let prijde idealni. Vetsina 3 letych (cerstve) deti mi na to neprijde uplne zrala. To ale nesouvisi s tim, ze si tam dite nezvykne, deti si zvyknout temer na vse. Ale ja osobne vidim souvislost mezi tim ze hodne deti kdyz zacnou chodit do skoky tak zacnou byt treba casto nemocni...
Jeste k tem hyperaktivnim detim - jen muj osobni nazor - neni to pro ne jednodussi kvuli tomu, ze na sebe stahnou pozornost ucitelek, ty se jim proste musi venovat. Kdezto ty tiche, "hodne" malokdy neco tak akutne nepotrebuji... nevim jestli mi rozumite

Odpovědět