| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Šoumenky

Domácí vězení jako další dějství absurdního dramatu

Je tomu přesně jeden rok od vyhlášení prvního oficiálního případu nákazy novým typem koronaviru v českých zemích.

  (?)
 Názory 110 z 86455  [Dalších 86445 >>]
byvala radka 154149
20.4.2021 7:25:51
v naší špajzce nic starého není, bohužel, takže až bude ta válka, co se jí tady všichni bojí, ale maj zásoby, tak my umřem hlady jako první
Mili+2 70470
18.4.2021 20:17:42
Já do zásoby moc nekupuju, ale za mlada jsem uklízela u pána kterému sestra posílala ze Švýcarska jídlo na které buď nebyl zvyklej, nebo ho kvůli absenci zubů nemohl žvýkat. Přitom byl škrt co nic nevyhazuje. Tak jsem tam našla vakuumovaného uzenáče kterému lhůta vypršela 5 lět před tím. Vyhodit neeee, on si s tím jednou uvaří zelí. Džusy exotické, s banánem a kokosem, otevřené, prošle před třemi lety. Ty byli patrně pro hosty, protože mi nabídl:-© Sýry, u těch jsem nerozpoznala zda jsou plísňové nebo zplesnivělé...
Lída+2 28136
18.4.2021 5:59:55
Bouřko, jestli je to konzerva co nemá to ucho na otvírání, tak jí fakt nic nebude.

Ty s tím uchem mají zeslabení a dýl jak rok po termínu nevydrží. Tyhle nejsou tak dobře zavřené.

U nás nic nevydrží poklady nemáme.

Syn skoro abstinent si založil před pěti lety sbírky whisky.
Analfabeta 141613
17.4.2021 23:26:45
Když jsem pracovala v masokombinátu, tak jeho součástí byl i tzv. federál. Skladovaly se tam zásoby potravin pro krizové situace a krizová období, v našem případě nejrůznější konzervy. Životnost konzerv byla 10 let. Jednou za čas, většinou za 2 roky, se staré konzervy vyvezly a prodaly a sklad se znovu naskladnil. Náš kolega tehdy zjistil, že se takto vyvážejí staré lunchmeaty, ony teda měly ještě asi 2 roky do data expirace, ale jedna konzerva 400g se prodávala asi za 12,- Kč, zatímco v krámu byla tehdy prodejná asi za 45,- Kč. Jeho manželka měla venkovský krámek s potravinami, tak jí zakoupil a postupně odvezl těch lunchmeatů několik palet, vydělali na tom tehdy vcelku slušný peníz. Pokud jsou teda krizové zásoby potravin v pohodě skladované 10 let, nevidím sebemenší důvod k tomu, aby se vyhazovaly staré kompoty nebo staré konzervy. Jinak v tom skladu byly nejenom lunchmeaty, ale taky vojenské konzervy (zeptejte se chlapů, znal to dřív každý voják, dostávali to, když jeli na cvičení nebo i na opušťáky), paštiky, hotová konzervovaná jídla jako třeba hovězí s fazolemi atd.
Vítr z hor 100046
17.4.2021 14:12:15
S konzervami hrášku jsme si jako děti užili spoustu legrace. Byly to zřejmě nějaké poválečné zásoby na vyhození, konzervy byly minimálně pětilitrové a hlavně dost rezavé a bez nápisů. Objevili jsme je na dvoře, kde byly slepice a původně spousta dalších víceméně hospodářských zvířat včetně velkochovu krys. Našli jsme takový hezký tlouk a mydlili s ním do konzerv. Některé obsahovaly jakousi černou blátivou tekutinu (rajčata?), hrášek byl naopak skoro vyschlý, hnědý a pěkně se sypal.
zerat 18305
17.4.2021 12:09:54
U nás už by se nic zapomenutého nemělo objevit. Před cca deseti lety se mi z koření rozjeli moli a byl to pro mě tak odporný zážitek, že se opravdu hodně snažím hlídat, co kde mám, a jak dlouho. Pravda je, že na domečku nemáme špajzku, jen v kuchyni pár vyhrazených skříněk, kde se možná pořádek udržuje snáz ~d~
Ale když jsme se stěhovali na domek, tak jsem vyhodila hromady marmelád od babiček. Nabídka předčívala poptávku.
luthienka 77117
17.4.2021 11:34:20
Jelikož nemáme ve špajzu skoro nic, tak muj jediný historicky poklad je mungo. Klíčili jsme asi před 10 lety ( to jsem ještě učila ve školce).

Pamatuju, jak kolegyně měla v mrazáku užovku. Jednou ji omylem přejela autem. Její muž má v povaze ochutnavat nezvyklá jídla. Tak ji vyfiletoval a už několik let čeká, až ji někdo uvaří. Bohužel jeho ženě se hadi ekluji...
Petra Forstová 156972
17.4.2021 11:06:22
Doma nemám už nic občas nafasuji a musím vyhazovat brr taková rádoby čalamada celá divně hnědá ble. Kdysi jsme zavařovali za dětství teď už bych se mohla... Moje noční můra. Půl plísně vyhodit zbytek namazat ble. Zavařená zelenina tři skleničky smradlavé donucena umývat no fuj. Upřímně řečeno fakt mi to ani ekonomické neprijde. Tolik cukru v tom.. skleničky skladovat umývat marmelády dlouho vařit nebo péct. A od té doby co jsem se musela od rána od 6 honit abych vyklidila mrazák a pak ten debilni pečený čaj stejně chytil plíseň.... To t
ctvrtka 123886
17.4.2021 9:44:56
My meli v mrazaku placentu po domporodu (dcera se narodila v zime, zakopat pod strom sla placenta az na jare) a andulku, ktera posla sice v lete, ale behem moji nepritomnosti a manzel nebyl schopnej ji pohrbit (u nas doma jsem reznik a chirurg ja).
Valkýra 10956
17.4.2021 9:37:47
Tak to já mám ve sklepě taky poklady, jako mladá vdaná paní jsem byla nucená do horečného zavařování a leccos z toho zbylo. Časem jsem tuto činnost utlumila, až nezavařuju skoro vůbec, občas vyrobím nějaký džem a ten hned z velké části rozdám. Teď už ani není co zavařovat, co se MM zbavil chalupy.

Pokud v tom není plíseň, občas z toho udělám "buchtu ze starého kompotu", hlavně z jahod a meruněk.
 Názory 110 z 86455  [Dalších 86445 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.