| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Peče celá země

Vyhrajte vstupenky pro celou rodinu!

Můžete získat 4 vstupenky na Královnu Kapesku 1.3.2020 do Hudebního divadla Karlín od 15 hodin a k tomu podepsaný program.

  (?)
 Názory 110 z 224  [Dalších 214 >>]
neznámá 91073
16.2.2020 22:56:14
Porodkyně svoje buchty nepodávala "břichem" dolu.
Cizí buchty překlopí, své ne.~t~

Tak jsem dokoukala. Bože to olizování mě drtí, strkání prstů do pomazánek, cucání párátek....
A taky jednomu soutěžícímu vytkli jedno těsto na vše, ale Anička také použila pouze jedno těsto.

A chleba nekomentuji, potřebuje čas.~a~
Alena 129302
16.2.2020 22:42:05
Buchty vzdy preklapime, spodni strana je mastna a vytvori s cukrem bajecnou krustu.
Lei 37503
16.2.2020 22:12:19
U nás doma se buchty vždycky vyklápěly a "roztrhaly" od sebe, pokud jedna od druhé neodpadaly samy, aby vyšla pára. Ale servírovaly se pak zase kůrkou nahoru a pocukrované. Včera mi přišlo divné, že je všichni unisono nesou porotě v pekáčku, myslela jsem, že to tak mají v propozicích...

Ale zas fakt je, že moje maminka vše hned vyklápěla - i lité buchty na plechu, korpusy na dort...to já nedělám, hodně věcí nechávám zchladnout nebo i zcela vystydnout v tom, v čem se pekly, dost jich na plechu i rovnou krájím...
Silvie01+dva kluci 103202
16.2.2020 21:11:53
Babička vždycky buchty překlápěla, nikdy mi nepřišlo, že by to bylo divné, taky překlápím :-)
neznámá 91073
16.2.2020 20:49:02
Len a nevíš, proč je občas těsto tekuté? Stejné poměry, stejná mouka, stejné hnětení a těsto teče z háku, jindy je akorátní.
Len 108740
16.2.2020 20:45:28
Termixi, ja prave taky porad pecu chleba, ale tohle bylo strasny a ze porotci chteli bublinkatou stridku, to vubec nechapu. A asi proto, ze jsem je pomluvila, tak se mi dnes povedl poprve v zivote skoro tekuty chleb, jsem zvedava, co s tim testem udelam~t~
Stáňa * 7932
16.2.2020 19:51:07
Jo cukr jsem zapomněla. Dávám podle chuti, záleží jestli přidám marmeládu nebo povidla.
Se Senedrou ho dělám hodně podobně.

Spíš by mě zajímalo, co udělat, aby mi nepraskal závin. Nahoře ho vždy v určitých rozestupech naříznu, ale stejně mi vždycky praskne.
Ája Fíková 26586
16.2.2020 19:47:03
Tchyně je přesně takhle vyklápí a servíruje.
Senedra 14756
16.2.2020 19:44:14
Marko, hodiny nejspíš mají, jen s oznamováním času je větší drámo ~;)
Senedra 14756
16.2.2020 19:43:42
Termix, mletý mák podliju mlékém ( dělám už tak nějak od oka), přidám povidla nebo marmeládu, trochu cukru a mletou skořici, nechám přejít varem důkladně promíchám a odstavím, aby vychladl. Máme rádi pořádně makovou nádivku, takže mívám spíš víc máku a dle porotců by byl asi sušší. Málokdy zahušťuji drobečky z piškotů.
 Názory 110 z 224  [Dalších 214 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.