Polévka pro mlsaly.
Vykostíme-li si pro přípravu hlavního chodu kuře,zbude nám kostra s kousky masa,kterou nevyhodíme,nýbrž zužitkujeme.
Do vroucí osolené vody vložíme kostru,tři kuličky nového koření,nakrájenou petržel,mrkev,kousek celeru,jednu malou omytou cibuli i se slupkou(pro barvu),tři stroužky česneku a zvolna vaříme doměkka.Kostru vyjmeme,obereme masíčko a uložíme stranou.Do vývaru zavaříme nočky:Jedno větší vejce rozmícháme se čtyřmi lžícemi mléka,osolíme a přdáme tolik dětské krupičky,aby vzniklo kašovité těsto.Pro barvu a chuť přidáme malou hrst krájené petrželky.Namočenou lžičko tvoříme malé nočky,které zaváříme do polévky.Jakmile vyplavou ,je polévka hotová.Vložíme obrané maso(pravda, není ho mnoho) a podáváme.Zvlášť mlsní jedinci mohou přidat do vývaru bujonovou kostku.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.