tisk-hlavicka

Kuřecí vývar s krupicovými nočky

23.2.2000 Radana Chybová

Polévka pro mlsaly.

Vykostíme-li si pro přípravu hlavního chodu kuře,zbude nám kostra s kousky masa,kterou nevyhodíme,nýbrž zužitkujeme.

Do vroucí osolené vody vložíme kostru,tři kuličky nového koření,nakrájenou petržel,mrkev,kousek celeru,jednu malou omytou cibuli i se slupkou(pro barvu),tři stroužky česneku a zvolna vaříme doměkka.Kostru vyjmeme,obereme masíčko a uložíme stranou.Do vývaru zavaříme nočky:Jedno větší vejce rozmícháme se čtyřmi lžícemi mléka,osolíme a přdáme tolik dětské krupičky,aby vzniklo kašovité těsto.Pro barvu a chuť přidáme malou hrst krájené petrželky.Namočenou lžičko tvoříme malé nočky,které zaváříme do polévky.Jakmile vyplavou ,je polévka hotová.Vložíme obrané maso(pravda, není ho mnoho) a podáváme.Zvlášť mlsní jedinci mohou přidat do vývaru bujonovou kostku.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.