tisk-hlavicka

Indické kuře

23.2.2000 Radana Chybová

Velmi voňavý pokrm.

Kuřecí prsíčka (tak 4 kusy) nakrájíme na kostky.Na oleji pomalu osmahneme dvě nadrobno nakrájené velké cibule,šest stroužků prolisovaného česneku a koření.Jaké koření? Lžička karí,lžička zázvoru,půllžička skořice,stejně drceného kmínu a jedna tobolka kardamomu(nemusí být).Nebudou-li strávníky malé děti,přidáme i čili papričky dle snášenlivosti našeho zažívacího traktu.Přidáme maso,opečeme a podlijeme půllitrovým bílým jogurtem.Osolíme a zasypeme strouhaným kokosem v množství cca 70-100 g.Mícháme a zvolna vaříme,dokud se tekutina nevypaří.Na závěr přidáme okolo 100 ml kondenzovaného mléka.Již nevaříme.Přílohou je rýže.

Pokrm je velmi voňavý.Nebojme se kořenit.Lékařská věda se velmi zastává pálivých papriček(kapsicin),česneku(fytoncidy),kmínu,fenyklu (aromatické látky proti nadýmání),hřebíčku(olej proti bolestem) a třebas kurkumy(protinádorové látky). Naše kuchyně používá tradiční koření,ale exotická jí dodají určitého šmrncu,aniž bychom používali jiné exotické suroviny.Viz tento recept.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.