tisk-hlavicka

Celer po francouzsku

4.1.2000 Radana Chybová

Pokud se vám zdají například moučné placky příliš chudé jídlo, zkuste toto.

Jednu oloupanou, velkou celerovou bulvu rozkrájíme na kostičky. V (nejlépe) litinové pánvi rozpustíme kousek másla,vsypeme celer,osolíme,přidáme 2-3 kostky cukru a šťávu z jednoho citrónu.Pod pokličkou dusíme bez podlévání na velmi mírném plameni doměkka. Plamen musí být velmi mírný ,neboť tekutiny je málo a cukr se rád připaluje.Ke konci častěji promícháme. Cukr zkaramelizuje a dodá celeru rafinovanou příchuť. Takto připravený celer chutná jako příloha k pečenému masu nebo jednoduchým minutkám.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.