Dana | •
|
(4.10.2008 17:34:31) Není prostě nic moc.Trendy zdravé výživy jí nějak minuly.Smažená jídla,knedlíky s omáčkou,rýže s masem a UHO(nechápu,jak takovou nedobrou omáčku dokážou udělat),sladká jídla apod.Zeleninové saláty jsou,ale trocha zeleniny plave ve spoustě nedobré zálivky.
Doma se snažíme jíst celkem zdravě,takže se nemůžu divit,že po školním obědě mě bolívalo břicho.Navíc ten hluk a tlačenice,v rychlosti vše sníst-no ideální základ k vředům.Teď si raději nosím jídlo z domova-zeleninu a k tomu celozrnné pečivo.Ale ráda bych,aby v naší jídelně začali vařit lépe,teplé dobré jídlo je přece jenom asi lepší,než si nosit něco z domova.
|
Lucka 345 |
|
(4.10.2008 18:27:43) Zelenina a celozrnné pečivo - tomu říkáš oběd? Měla bys svůj "zdravý jídelníček" trochu přehodnotit a neplést si ho se žlučníkovou dietou .Jsem zastáncem řádného oběda, včetně knedlíků, omáček a zemlbáby.Nevidím na tom opravdu nic špatného, pokud nevážíš 120 kg.
Lucka
|
MSteflova |
|
(4.10.2008 19:25:30) Lucko, proti svíčkové nic nemám, ale tvé menu bych nebrala. Samá bílá mouka, žádné vitamíny(až na ty jablka v zemlbábě)- to raději tu žlučníkovou dietu... Ale na žemlovku se chystám, máme letos hromadu jablek.
|
Lucka 345 |
|
(6.10.2008 20:07:52) Teplý oběd je důležitý, třeba z mouky. Ovoce nebo kompot bývá obvykle v jídelně taky. Kdo má málo ovoce nebo zeleniny, může si cestou domů koupit jablko nebo banán. Obědvat nějaký celozrnný nesmysl je normálně zvěrstvo. Lucka
|
|
|
Dana | •
|
(4.10.2008 21:30:55) Přece jsem nepsala,že to,co si nosím z domova,je super zdravé.Uvítala bych ale pestřejší výběr a ne jen jídla,která jsem uváděla.Také nevaří dobré polévky.Buď jsou bez chuti,anebo z pytlíku.Ale co asi chtít za ty peníze,že?
|
Madla | •
|
(4.10.2008 22:07:12) Jídelna je fakt jen o lidech. Moje mamka vařila ve šk. jídelně asi 20 let - děcka se hlásila na to jídlo, které vařila ona - ptaly se jí, co zítra vaří, zda 1. nebo 2. Já jsem pracovala ve šk. jídelně, kde jsem jedla i jídla, která nejím ani doma - kuchařky byly skvělé. Největší humáč, jaký jsem kdy jedla a cítila, pocházel v Právnické menzy před 20 lety. Ve školce je u nás velmi osvícená kuchařka - cizrna, ovoce, zelenina, ryby (tuším, že podle norem tak i vařit musí?). Jen mi dcerka téměř denně smrdí čenekem, ale co, je to zdravé. Starší chodí do jídelny na ZŠ, tak už 30 vaří stejná sestava kuchařek a podle toho to taky vypadá - někdy je to k jídlu, někdy ne. Ale děťátka se dovedou v jídle porýpat i doma, prostě něco "zkousnou" a něco ne)
|
|
Madla | •
|
(4.10.2008 22:50:52) Jídelna je fakt jen o lidech. Moje mamka vařila ve šk. jídelně asi 20 let - děcka se hlásila na to jídlo, které vařila ona - ptaly se jí, co zítra vaří, zda 1. nebo 2. Já jsem pracovala ve šk. jídelně, kde jsem jedla i jídla, která nejím ani doma - kuchařky byly skvělé. Největší humáč, jaký jsem kdy jedla a cítila, pocházel v Právnické menzy před 20 lety. Ve školce je u nás velmi osvícená kuchařka - cizrna, ovoce, zelenina, ryby (tuším, že podle norem tak i vařit musí?). Jen mi dcerka téměř denně smrdí čenekem, ale co, je to zdravé. Starší chodí do jídelny na ZŠ, tak už 30 vaří stejná sestava kuchařek a podle toho to taky vypadá - někdy je to k jídlu, někdy ne. Ale děťátka se dovedou v jídle porýpat i doma, prostě něco "zkousnou" a něco ne)
|
|
|
|
Jíťa | •
|
(6.10.2008 15:51:50) Každý považuje za zdravé něco jiného. Já (a celá moje rodina) preferujeme pestrou stravu, takže 1x týdně něco smaženýho je OK, stejně jako 1x knedlík se smetanovou omáčkou. A UHO jsem ve škole měla ráda, mám ráda maso na šťávě a v kombinaci s rýží si myslím, že to je zcela v souladu se zdravou výživou. Jsem dost zmlsaná, ale obědy ve školní jídelně byly obvykle poživatelné a snědla jsem je.
Jediné, co mi ve školní jídelně vadilo, že dozor trval na tom, aby se snědlo maso. Nemám ráda hovězí, ale vzhledem k tomu, že jsem zbytek oběda snědla jsem ho neměla ani kam schovat. Naštěstí se obvykle našel nějaký zachránce, který si je ode mě netknuté vzal
|
Lucka 345 |
|
(6.10.2008 19:59:57) Naprostý souhlas!
|
|
Dana | •
|
(6.10.2008 20:52:10) Příklad jídelníčku tohoto týdne: Po-sekaná pečeně,brambory,salát -zabijačkový guláš,houskový knedlík
Út-poděbradské maso,houskový knedlík -smažený kuřecí řízek,brambor.kaše,salát
St-bramborák,šlehaný jogurt -hovězí maso,houskový knedlík,houbová omáčka
Čt-párek,čočka na kyselo,okurka,moučník -buchtičky se šodo,ovoce
Pá-uzené maso,bramborová kaše,salát -švédská roštěná,rýže,ovoce(klasika UHO)
Salát=troška zeleniny ve spoustě slaného nálevu
Kateřina Cajhamlová by z toho asi neměla radost . Ale většina lidí si řekne super!!!I když záleží na tom,jak šikovné jsou kuchařky,některé neumí uvařit ani rýži,aby nebyla tvrdá. Tímto končím diskusi s vámi,protože já k těm,co řeknou super nad složením tohoto jídelníčku nepatřím.
|
Lucka 345 |
|
(6.10.2008 21:22:59) Když se to dobře uvaří - super! Lucka
|
kreditka |
|
(8.10.2008 20:29:21) Samé ňamky - beru Je tam sladké jídlo, různé přílohy, maso, ovoce, zelenina, mléčné výrobky - hold pro někoho je oběd zrní na misce.
Jo a sama Kateřina Cajthamlová veřejně přiznala, že jí nezdravě
|
|
|
|
|
|