Insula |
|
(30.1.2008 9:58:56) Holky, co bydlíte v cizině, jak jsou na tom u vás s houbařením? Vím, že kamarád byl před lety v Norsku a tam viděl neskutečně velké a krásné křemenáče (mimo jiné). Říkal, že jich tam bylo spoustu, ale nikdo je nesbíral.
|
bambulka1 |
|
(30.1.2008 10:09:10) My jsme taky byli v Norsku a houb tam bylo jak po dešti. Je pravda, že oni je ani nesbírají, ani nejedí, ale nevím proč.
|
|
Katka,kluci 5 a 9 | •
|
(30.1.2008 12:21:28) Byli jsme tam cca v roce 1991. Dodneška si pamatuji, jak mi při zastávkách na vyčůrání v lese úplně krvácelo srdce, kolem všude minimálně 10 cm křemenáče.....Ale co s tím v autobuse na poznávačce , že.
|
LaraKroft |
|
(30.1.2008 13:45:57) Ano, ale záleží na oblasti...my začínali v Bergenu, a tam to zrovna na houby moc není, sjezdili jsme tam celý okolý a nikdy nic moc nenašli...ale ve vnitrozemí je hub spousta. Místní je opravdu nesbírají, ještě tak sem tam někdo ze starších vyjde na lišky, jinak si je radši koupí. Tedy ty lišky, žampiony, hlívy a šitaki...proč nevím, slyšela jsem (ale ne z norských pramenů), že za války tu byla hrozná bída a že se jich lidi přejedli. No a když jsme je nabízeli našemu domácímu (nevím už, jestli smažené nebo v bramboračce), bál se, jestli ho nechceme otrávit :) (je to čtyřicátník, tak válku nezažil)
|
šárka | •
|
(30.1.2008 14:15:26) četla jsem kdysi vzpomínky českého letce v anglii RAF za války. Angličani prý nebyli na houby vůbec zvyklí, a když je český letci nasbírali a uvařili, pozvaní Angličané se všichni přiotrávili. Čechům nebylo nic. Kdoví.
|
|
|
|
|