| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k článku ..když vám SARS dýchá na záda...

2.4.2003 14:40:19 Sosan

Re: Jaké je riziko?

Podle informací z internetu se konkrétně nákaze BSE prakticky vyvarovat nedá. Přenost (běžnými prostředky nezničitelných) prionů je možný nejen na hovězí dobytek, ale na jakákoliv jiná zvířata krmená masokostní moučkou včetně drůbeže. Pouze ty krávy ale žijí dost dlouho, že se u nich onemocnění má čas projevit - u kuřete, přestože bude také obsahovat priony z potravy, se nemoc nestačí projevit. Z potenciálně rizikových tkání se vyrábí želatina, která je obsažena v mnoha věcech, kde bychom jí nečekali, např. želatina je běžně používaná při výrobě léků. Na příkladu BSE chci demonstrovat, že v moderní společnosti, kde je vše velmi provázané a každá surovina se (z komerčních důvodů samozřejmě) využije bezezbytku, je nutné prostě změnit celou společnost - např. zakázat používání masokostní moučky jako krmiva, nestačí se jen distancovat a nejíst hovězí maso či se stát vegetariánem a myslet si, že se mi už nic stát nemůže. Denně podstupujeme obrovské množství rizik, které si neuvědomujeme, ale která reálně existují. Jde jen o to, když díky moderním sdělovacím prostředkům poodhrneme plášť sladké nevědomosti, se hned nevyděsit a nestat se paranoikem. Tím nechci nějak napadat ten článek nebo snižovat riziko plynoucí ze SARS (u něho především nevíme, jak rychle se bude šířit). Jen chci říct, že bez uvedení konkrétních čísel a jejich srovnání s vyčíslenými riziky, které denodenně podstupujeme, jsou takové emotivně podané informace zavádějící.
Odpovědět
Názory k článku (32 názorů)
SARS tinas 2.4.2003 10:52
*Re: SARS Ema 2.4.2003 22:53
**Re: SARS Lída. 2.4.2003 23:38
***Re: SARS Ema 3.4.2003 23:7
**Re: SARS Klenoflejn+4 3.4.2003 0:11
**Re: SARS gabina 3.4.2003 0:56
**Musim se zastat Emy i Jany soucasne ... Pavla 3.4.2003 5:54
Jaké je riziko? Sosan 2.4.2003 13:0
*Re: Jaké je riziko? Jana Z. 2.4.2003 14:7
**Re: Jaké je riziko? Sosan 2.4.2003 14:40
***Re: Jaké je riziko? Lida a twins 2.4.2003 14:50
***Re: Jaké je riziko? Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 4.4.2003 20:48
*Re: Jaké je riziko? Jana Gaislerova 2.4.2003 14:15
**Re: Jaké je riziko? Pavla 2.4.2003 15:48
***Re: Jaké je riziko? lucia 2.4.2003 16:8
Držím palce gabina 2.4.2003 13:4
SARS a riziko Martina, vdana 2.4.2003 16:35
nesouhlasim Jana 2.4.2003 18:11
*Re: nesouhlasim Jana Gaislerova 3.4.2003 7:10
**Re: nesouhlasim Dana 3.4.2003 9:44
***Re: nesouhlasim Lucia 3.4.2003 15:56
**Re: nesouhlasim Andrea 3.4.2003 16:55
**Re: nesouhlasim Pavla 3.4.2003 17:36
***Re: tleskam Bibi 4.4.2003 23:44
**Re: nesouhlasim Jana 3.4.2003 17:44
***Re: nesouhlasim Jana Gaislerova 4.4.2003 15:16
****Re: nesouhlasim Lucia 4.4.2003 15:34
**Re: nesouhlasim s autorkou clanku-zb... Bibi 4.4.2003 23:32
*Strach je skvělá živná půda pro viry ... Meta 3.4.2003 7:52
Držím palce Nan 3.4.2003 12:10
*Re: Jen pro autorku diskuse.....tady P... Elen.... 5.4.2003 20:55
Definice raje Dana, take v Singapuru 6.4.2003 15:56

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.