holkamodroočka |
|
(10.10.2022 19:50:13) Chci udělat baked potatoes pro více lidí. A v rámci úspor energií jsem si myslela, že je předvařím, a pak je "rozpeču" v remosce.
- buď je uvařím ve slupce úplně do měkka, vydlabu střeď, naplním, posypu sýrem a dám zapéct do remosky - a nebo je předvařím jen do poloměkka, pak je zabalím do alobalu a dám je v alobalu do remosky. A po upečení do měkka je naplním, viz postup výše - a nebo je syrové zabalím do alobalu a upeču v remosce do měkka. Atd. Nestane se tomu alobalu v remosce něco?
Který z postupů si myslíte je nejlepší?
A jaké máte rádi náplně? Já chtěla udělat tyto: - šunka/slanina, čedar - tuňák s majonézou a kukuřicí - s troškou másla a baked beans a čedarem
Díky za tipy.
|
angrešt |
|
(10.10.2022 19:56:25) Nerozumím té úspoře - když budou pro více lidí, tak půjdou do remosky na několik etap a tak bude nakonec spotřeba elektřiny pravděpodobně i větší, než když se jimi pořádně naplní velká trouba. Hodina pečení v troubě na 200 st. vyjde při současných cenách asi na pětikorunu. Remoska má sice spotřebu cca čtvrtinovou (i kdyby se věšly najednou), ale fakt stojí 3 - 4 Kč úspory za ty manévry? :)
A mám je ráda s čedarem (chutnaly by mi i s baked beans a čedarem, ale baked beans kvůli alergii nemůžu), s česnekovým máslem, s bylinkovým creme fraiche, ale vůbec nejvíc s kajmakem, když se mi poštěstí ho získat :)
|
holkamodroočka |
|
(10.10.2022 20:06:37) Angrešť, díky za odpověď. Já myslela, kdoví jaká úspora s remoskou to nebude (tu mám už roky, a jede hlavně v létě na balkoně, ať trouba nerozpaluje místnost ještě více). Všude běží reklama, jak je remoska oproti troubě až 4x úspornější. Takže není? Tak v tom případě se ráda vrátím ke své milé troubě.
A je to vyřešeno.
|
angrešt |
|
(10.10.2022 20:24:14) no vždyť píšu, že spotřeba cca čtvrtinová, tj. 4x úspornější :) No ale jde o to, z jaké částky tu čtvrtinu počítáš :) Když budeš péct brambory podle velikosti třeba 90 minut, tak v troubě to bude nějakých 7 Kč. V remosce tedy asi 2 Kč na jednu rundu, ale remoska je malá, takže bys je prevděpodobně musela péct na víckrát...když je předvaříš, tak se to zrkátí, ale zas něco stát bude i předvaření... a prostě, pohybujeme se tu fakt v částkách v řádu několika korun, rozdíl v ceně jedné lžíce čedaru :)
Prostě energie na vaření hrají pořád zatím v ceně uvařených jídel jen malou roli. Může se to samozřejmě změnit, to nedokážu v tuhle chvíli odhadnout.
|
Anadar |
|
(11.10.2022 14:28:51) Angrešte,koukala jsem,jak to vaření(pečení) ovlivňuje spotřebu a taky mě překvapilo,že vlastně moc ne.Pro nás,co toho navaříme víc,je to klíčová otázka. Taky jsem totiž zvažovala,jestli nemám změnit gastronomické návyky a zatím mi z toho vyšlo ,že nemám
|
|
|
|
|
Len |
|
(10.10.2022 20:06:03) Pokud chci rychleji, tak je delam v instant potu, dvacet minut pod tlakem, pak nasadim fritovaci poklici a pul hodinky horkovzdusnou fritezu. V remosce jsem jeste nezkousela, musim zkusit. Nejlepsi jsou z plynove trouby, pekne dve hodiny pecene, nevim, kolik to stoji. Troubu mam uspornou, plynu spotrebovavame vyrazne podprumerne, delam je jen ve vyslovene studene dny a vytopi se tim cele prizemi. Z zadneho pristroje mi nechutnaji tak, jako upecene ze syrova v plynove troube. Mozna, ze z popela by byly lepsi
Zasadne s baked beans a cedarem. Jinak bylo jeste oblibene plneni tunak+kukurice+majoneza, nebo coleslaw.
|
|
|