holkamodroočka |
|
(3.1.2022 19:10:51) Přistálo mi asi 2k čerstvých krevet, ještě v krunýřku (teď si nejsem jistá, v čem kreveta bydlí ). Chci je vyloupat, a část zamrazit. Ale co s tím odpadem? Minule jsem z toho udělala krevetový bisque, ale moc nás to nenadchlo. Mám v plánu z toho udělat jen čirý vývar. Ale jak ho pak použít? Ryby a mořské plody můžeme na všechny způsoby.
|
Vítr z hor |
|
(3.1.2022 20:51:56) Proc je chces loupat? Ztrati chut + zbytecna prace, zmrazila bych je, jak jsou. Ty vyloupane mrazene jsou nedobre prave proto, ze jsou loupane a obvykle mrazene/rozmrazene.
Mimochodem, u nas jsou ty “cerstve” v obchodech v drtive vetsine rozmrazene - mrazi se totiz po uloveni hned na lodi.
Loupat se maji pred podavanim (nebo podavat original, at si kazdy loupe sam). Vyvar z krevet (i jen toho odpadu) je vynikajici, delam ho z chile paprikou, serviruju s cibulkou a limetou/citronem.
|
holkamodroočka |
|
(3.1.2022 21:02:14) Větře, část chci dát do těstovin a tam se mi neloupané nehodí. Ale část zmrazím, jak jsou, díky za tip. Jak děláš ten vývar, co tam dáváš za koření a případně zeleninu, prosím tě?
|
Vítr z hor |
|
(4.1.2022 7:09:18) Vyvar delam z krevet a chipotle papricek, krevety v prubehu vareni vyndam, vylouskam, vratim slupky (dlouho varene krevety nejsou dobre, jsou tuhe, male a spatne se louskaji) a jeste povarim. Pak precedim a vratim krevety. Mozno pridat cibuli, cesnek, rajcata. Cesi rikaji, ze to je vrazedne
Krevety bych nelouskala pred zmrazenim ani jako material do testovin, fakt to ztraci chut. Bud bych je nechala v testovinach, jak jsou, at si stravnici louskaji sami, nebo bych vylouskala pred zamichanim testovin do omacky.
|
holkamodroočka |
|
(9.1.2022 20:22:23) Díky za recept, ani na druhý pokus se to neujalo. Ale myslím, že to bude kuchařkou, a ne receptem . Příště to už loupat nebudu.
|
|
|
|
|
|