Evžíček |
|
(13.11.2021 11:22:21) Ahojky, prosím o návod jak upéct husu- cca 5 KG. Manžel si na poslední chvíli vzpomněl, že by chtěl v neděli k obědu husu- nikdy ji nejedl a tak jsem ji nikdy nedělala. Nejlépe nějaký recept na dlouhé pečení přes noc….. moc děkuji
|
P.T. Cruiser |
|
(13.11.2021 11:54:31) My nemáme rádi "mokrou" kůži, takže husu rozpůlím (po délce), nasolím, pokmínuju, přidám cibuli nebo jablka a dám péct na 100 stupňů - i míň podle toho jestli ji peču od rána nebo přes noc, v poslední fázi udělám při vysoké teplotě kůrčičku do křupava. Správně se má husa péct vcelku nejlépe na tlustých špejlích aby se nepotrhala kůže a otáčet, ale jednak mě to nebaví a druhak je vždycky ta spodní část "mokrá", což všichni v rodině nesnáší.
|
Len |
|
(13.11.2021 11:59:34) Taky pulim, delam v pomalem hrnci, nakonec strcim na opeceni do trouby. Ta spodni cast pri beznem peceni je opravdu nic moc, pomalena nam chutna vic, rovnou pod ni delam i zeli a to plne ochutim az po upeceni. Chce to tedy velky hrnec. A jinak rodina preferuje kachnu pred husou, loni jsme meli husu jako vanocni obed a letos chteji radsi kachnu.
|
Sisisasa |
|
(13.11.2021 15:15:30) Na www.kucharkaprodceru.cz Je tam o tom zrovna článek a minulý týden o zelí.
|
|
|
|
Katka. |
|
(13.11.2021 11:57:05) Husu nasolit, okmínovat, do břicha nacpat cibuli a jablka. Lehce podlít vodou a péct. Já jsem dnes pekla při 150st 4 hodiny a masíčko bylo nádherně měkké. Po upečení vyndat z husy cibuli a jablka a s trochou výpeku tyčovým mixerem rozmixovat na šťávu k zelí.
Lepší je husu naporcovat a péct porce než v celku.
|
|
Termix |
|
(13.11.2021 13:04:29) Nasolím, hodně okmínuju, dovnitř dám cibuli a jablko, lehce podliju vodou a ve 22 strčím do trouby ba 80. Ráno v 7 zvýším na 100, v 10 na 120 a poslední necelou hodinu dám silněji, aby byla křupavá.
|
|
Saamajna |
|
(13.11.2021 13:59:02) 😂 Konecne! Od minulyho tydne cekam na tohle tema - pekla jsem v sobotu husu a byla to nejlepsi husi pecinka myho zivota. Je to husa "na porynsky zpusob". Ta bezna ceska husa (se spoustou kminu a tak) detem a manzelovi moc nejela a pokazde ji moc zbylo. Minulej tyden s timhle rezeptem se fakt jen zaprasilo a nezbyl ani drobecek. Servirovala jsem ji s cervenym zelim a houskovym a bramborovym knedlikem.
Recept je tady. https://www.kochbar.de/rezept/479991/Gaensebraten-Martinsgans.html
Je sice v nemcine ale na zacatku je video, kde je vse krasne nazorne ukazano. Tem chleba, co ho toustuje a pak kraji je sladka veka, neco jako lehky mazanec...
A MOOC dulezity jsou ty bylinky: majoranka, tymian a POZOR - "Pelyněk černobýl"!! To jsem vubec neznala ale pry to je typicka bylinka k tezkym, tucnym pokrmum. Presne jak se driv bylinky a koreni v kuchyni/ pri vareni pouzivaly: jidlo je medicina! Proto to mym drahym driv nejelo, bylo to moc tucny a tezky!
Ten cernobyl jsem nemela cerstvej, tak jsem pouzila cerstve koupenej susenej a taky dobry.
A husa se po prvni 1/2 hodine podlije vodou, snizi se teplota a pak se musi kazdou 1/2 hodinu jen obracet, to v tom videu neni poznat.
|
|
Majoranka |
|
(13.11.2021 14:22:43) Minulou neděli husu pekli v pořadu Co naše babičky uměly.... https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/220562220460032-na-svateho-martina/video/873725
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(13.11.2021 17:52:15) Tak jestli není pozdě, taky se přimlouvám za 4 hodinový recept podle Florentýny https://www.kucharkaprodceru.cz/pecena-husa/ Teď jsme dojedli a byla skvělá. Roky jsem pekla přes noc, a taky dobrý, ale tahle je o mnoho lepší
|
|
|