Veverka. |
|
(20.9.2015 17:10:14) Prosím zkusene i nezkusene pekarky-kdyz delam kolace,vzdycky mi obrvykyne v troube prostredek,takze je to boule s naplni nahore. Mam roztukavatko i sklenicku,ale placatych kolacu ne a ne dosahnout. Jak tedy na placate poutove uhledne kolace? Dik!
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.9.2015 17:15:59) Udělat je o hodně slabší než by sis představovala.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(20.9.2015 18:43:01) a nemáš tam vzduchovou bublinu? já při pečení kontroluju a občas propíchnu, pokud se vyboulí a taky vyvaluju opravdu do tenoučka, máme rádi hodně náplně a těsto to jen tak drží
|
|
pearl |
|
(20.9.2015 22:33:49) Já si udělám kuličky na plech, nechám vykynout, roztlacim, naplnim a hned dám do trouby, dávám do hodně horké, aby těsto už nekynulo. Dělám to tak i s pizzou, frgaly a jinymi kynutymi testy na plech a mam krasne tenke. Troubu tak na 190 a pect kratce.
|
|
angrešt |
|
(20.9.2015 22:47:38) Nechat těsto při kynutí pořádně dokynout, aby nedokynovalo ještě v troubě. Při tvarování koláčů to opravdu hodně rozválet. Dávat hodně náplně, aby to zatížila. Dělat těsto s vyšším obsahem tuku, které méně kyne, třeba svatební se kvůli úhlednosti (a tedy také trvanlivosti) dělají z hodně tučného těsta, pak vydrží mrńavounké i při pečení.
|
Veverka. |
|
(20.9.2015 23:16:34) Moc dekuju za rady,vyzkousim!
|
Jana | •
|
(21.9.2015 9:40:38) Tchyně peče (vyhlášené) koláče z olejového těsta. Dává hodně náplně, na plechu je jemně "splácne" vajíčkem (nebo žárovkou), potírá rozšlehaným vajíčkem, dá posypku a peče zprudka 200-250 st. + horkovzduch. Těsto během kynutí 2x promíchá, pak si udělá "kopky", zase trochu prokynou, po naplnění dává na plech kde zase trochu prokynou ...
|
|
|
|
|