| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Grilování

 Celkem 32 názorů.
 Pheob 


Téma: Grilování 

(27.7.2014 10:55:25)
Budu poradat grilovani pro pratele, samozrejme bych rada, aby jim chutnalo. Jake dipy byste doporucili k masu? Radeji bych je sama pripravila nez kupovala (z tech kupocanych, co je mela miznost ochutnat mi vetsina spis nechitna nez chutna). Maso nalozim v oleji s bylinkama a peprem.
A jake mate radi salaty? A jak upravenou zeleninu?
Pripadne cim pri grilovani prekvapit? Rikala jsem si, ze by nebylo spatne pripravit spizy, ale jestli nekdo mate nejakou specialitu, rada se inspiruji.
Dekuji predem za tipy.
 Jarmilka. 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:01:01)
Miluju grilované celé papriky :)
 Abigail* 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:10:28)
My máme rádi tzatziky - dáváme si je k rybě i masu. Taky mám ráda grilovanou cuketu a lilek. A jednou jsem dělala dip z pečeného lilku, bylo to dobré k mletému masu.
 Lady V. 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:18:15)
Ja teda griluji co nejjednoduseji. Zadne dipy, dresingy apod., delam uplne jednoduchy salat (treba rajcata+mlada cibulka+olej+sul), spis investuji do lepsiho masa, kupujeme treba jehneci kotlety a po tech se vzdycky jen zaprasi.
 Lillu+B&J 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:19:07)
Máme rádi tzaziky,grilované jarní cibulky v medu a já miluju grilovaný lilek či cuketu.Nedávno jsme byli u kamarádů na grilování a tam jsme ochutnali žampiony plněné balkánským sýrem zapečené na grilu a to bylo moc dobré.
 Z+2 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:29:03)
Jednoduchý a výborný tip je grilovaný Ananas.
 Jarmilka. 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 12:04:47)
A taky broskve s medem :)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:33:53)
Já bych maso ozvláštnila jinými druhy grilovaných potravin. Např. grilování zeleniny má mnoho výhod. Nemusí se chystat hodně předem, jako maso. Stačí posypat kořením, solí, pokapat olivovým olejem a můžeš to dát na gril. Skvěle chutnají například ogrilované brambory, které předtím nakrájíš na tenké plátky. Můžeš zkusit lilek, cuketu, cibuli, rajčata, kukuřici, fazolky a kedlubny. Rajčata jsou super plátky ogrilovat po jedné straně, pak otočíš, položíš plátek mozarelly a dogriluješ. Nebo nakrájet plátky z baklažánu, posolit, nechat vypotit, otřít dosucha a zabalit do plátku špalíček fety - spíchneš párátkem a dáš na gril.
Při přípravě je důležitá rychlost, příliš dlouho grilovaná zelenina není tak dobrá. Na úpravu je dobré použít grilovací misky, můžeš to udělat i tak, že pro každého hosta bude jedna miska, která bude obsahovat po kousku od každé zeleniny.
Můžeš také ogrilovat pár Hermelínů (používám i "náhražky", momentálně je v Penny něco jako hermelín asi za 12 kaček).
Super jsou také grilované žampiony a nebo ze všeho udělat špízky: kousek masa-žampion-kousek cukety- cibule-maso-paprika-špek-rajče........
Ať se grilovačka povede!!!
 Pheob 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 12:44:19)
Děkuji :) Zeleniny bude samozřejmě dost, ta mi kolikrát přijde k chuti více než maso, bude mezi námi též vegetarián, takže ten lilek s fetou ráda vyzkouším.
 Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 12:59:25)
Grilujeme cuketu,lilek,cibulku,zampiony,chery rajce,paprika...nakrajet na vetsi platky,rajcatka na pul a musi se celkem dost osolit, oliv.olej,pepr a tak do polomekka proste mnamka,brambory staci zapect v alobalu,ted u nas frci maso na medu a dip umi vynikajici mamina-tusim ze to je kysana smetana,majoneza,podravka a cesnek
 Anna Veselá 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:45:36)
Specialita to asi moc nebude, ale mně vždycky chutnala grilovaná zelenina - brambory, žampiony, cibule, paprika, cuketa. A ani sýr nebyl špatný.
 Natascha 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:46:19)
Nedávno jsem objevila grilovaný čerstvý fenykl, je to velká pochoutka.
 TiNiWiNi 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:46:59)
Jako přílohu na talíř podávám půlku ogrilovaného česneku. Česnek se rozřízne napříč (nesmí se loupat, aby zůstal pohromadě) a ogriluje, toť vše. Vznikne z něj jemná česneková pasta.
 TiNiWiNi 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 11:51:31)
A k masu milujeme "chutney"...děláme doma. Je to na přípravu moc lehké. Uděláš si jen tolik, kolik budeš potřebovat na ten večer.
 Pheob 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 12:46:11)
S koprem mám problém, nesnesu ho ani minimální množství. Čím by šel kdyžtak nahradit?
 Babsi+2 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 13:14:37)
Ničím, ale můžeš do základu přidat petržel nebo celerové listy, či libeček.
 Oliverka 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 13:19:39)
Muzes zkusit mint.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 14:07:24)
Taky doma kopr nesnášíme (naštěstí jsme se sešli s mužem a dětmi se stejnými chutěmi), ale dělám ten základ buď jen se solí, trochou pepře a hooodně česnekem (naopak česneku jíme na kila - na zimu si beru 8 kilo na uskladnění).

Ale klidně můžeš do dipu dát místo kopru jemně usekanou šalvěj NEBO mátu peprnou. Obě mají velmi výraznou chuť, nekombinovala bych je v jednom dipu. Ale klidně udělej ten základ (zakysaná smetana + trochu česneku + sůl + pepř), pak bych rozdělila do tří misek. Jednu bych nechala bílou a přidala jemně sekané lísky šalvěje. Druhou bych obarvila trochou kečupu na růžovo a přidala více česneku. Třetí bych kurkumou obarvila na žluto a přidala mátu peprnou. Bez velké práce máš hned tři dipy.

Jinak jako dip můžeš podávat i pesto.

Bazalkové = 2 hrsti čerstvé bazalky + 1 stroužek česneku + 6 lžic dobrého oleje (já dávám ořechový, ale klidně i panenský olivový) + 2 lžíce piniových oříšků (já dávám kešu, když piniový nemám) + špetku soli = vše utřít v hmoždíři na pastu, pak vmíchat 2 lžíce strouhaného sýra parmazán.

Rajčatové = 4 pěkně velká zralá (mohou být i přezrálá ~;)) rajčata + 2 lžíce octa = rozvařit na pastu (můžeme přidat trochu vody, ale tu zase vyvaříme). Po vychladnutí přidáme 2 lžíce piniových ořechů nebo mletých mandlí, stroužek česneku a můžeme dochutit podle potřeby solí a pár lístky tymiánu. Umixujeme na pastu a pak vmícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.
 Alraune 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 12:39:09)
Navrátil tvrdí, že nakládat do oleje je špatně, že maso křehčí jen jogurt nebo kysaná smetana.
 Michaela 
  • 

Re: Grilovani 

(27.7.2014 13:02:14)
My máme nejraději jednoduché úpravy, aby vynikla základní chuť hlavní potraviny. Takže dobré maso, dobrou rybu, dobrý sýr a dobré základní koření, nic přehnaného a překombinovaného. Zeleninu máme rádi jak grilovanou, tak syrovou, jen nakrájenou na proužky, tak jakýkoliv salát z míchané zeleniny. Dipy moc nemusíme, kdyz už, tak tzatziky, nebo takovou řidší česnekovou pomazánku. Grilované ovoce moc nemusím, mám raději syrové.
 ...aachje... 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 13:58:47)
mame radi k
veprovemu-krenovy dip- strouhany kren, kysana smetana, sul, cukr.
zverine -brusinkovy dip-kysana smetana, brusinky(kompot), sul, cukr.
kurecimu-horcicovy dip-kysana smetana, dijonska horcice, sekana cibulka, sul, cukr.
hovezimu-bbq dip-horcice, kecup, majoneza smichat- kysele okurky pokrajene a cib.
jehnecimu-bilinkovy dip-kysana smet. koriandr, petrzelka, sul, cesnek.
rybe-dijonska horcice, med, sul.
 ...aachje... 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 13:59:28)
ja dneska vecer griluji prave srbske cevaby.~3~
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 14:15:40)
já četla: "Dneska večer griluji prase" ~t~
Jinak jak tu někdo psal - grilovaný ananas je mňamka, taktéž lilek, cuketa ~w~
 ...aachje... 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 14:30:24)
ja zase pratele~t~ nevedela jsem , jestli pra tele, nebo pritele ~t~
myslim u zakladatelky .
prase bude 20.8. prijed~;)
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 15:32:08)
díky za pozvání.
Když já na to žrádlo zas až tak moc nejsem ~t~
Přítel dřív často griloval prase ( i na zakázky), teď už moc ne, ale všichni chválili. Máme speciální koření - přes 100 let stará receptura :-)
 Anni&Annika 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 15:29:49)
k obedu jsme dnes grilovali spizy a cevabcici. Stacily nam k tomu tzaziki, brambory s timianem a olivovym olejem pecene v troube/ /nove brambory ocistim kartackem, rozpulim, dam na pecici papir, posypu thymianem a preleju olivovym olejem, pecu 30 minut/ a omacka na zpusob leca /paprika, rajce, cibule, ovci syr, bylinky/.

Ale meli jsme v patek navstevu a vzdy okouzlim grolivanym ananasem nalozenym v medu, vymackanou stavou ze zazvoru a pokud nejsou deti, trochou brandy....

Ale ja toho delam tolik...rada griluju ale ne jedno, ale trochu pestre. /ryby, jehneci, hovezi, veprove, kruti/

zeleninu jako prilohu /cuketu, lilek, rajcata/ atd...atd...


a maslo na maso......maslo, susena rajcata /ty nalozena v koreni a oleji, nakrajet najemno/, cesnek, sul, jarni cibulka.....vse hazim do robota a necham ztuhnout v lednici.

Vyborne na bagetu a maso.
 ...aachje... 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 14:11:33)
bylinkovy
 Anni&Annika 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 15:32:32)
k rybe davam jako achje jen pridavam jeste kopr a nekdy jeste creme fresh.

rybe-dijonska horcice, med, sul a kopr a creme fresh.
 maceška 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 14:19:26)
Ke grilované zelenině dělám lučinu rozmíchanou se zakysanou smetanou, přidám prolisovaný česnek se solí a pažitku. Je to dobré i k bramborám.
 Fren 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 17:59:07)
u známých nám moc hcutnal místo brambůrek čapíkatý celer,který jsme si namáčeli do nějakého domácího dipu
 Pheob 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 19:03:16)
To zni zajimave. Byl ten celer ogrilovany? A dip do jake chuti?
 Fren 


Re: Grilovani 

(27.7.2014 22:33:39)
nebyl ogrilovaný,měla jednotlivé zelené výhonky,které se namáčely do něčeho s česnekem.Fakt dobrý a zajímavý nápad.Možná to bylo jako česneková pomazánka,tou bych si v kombinaci s tímhle celerem určo nic nezkazila.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.