malamorska |
|
(29.3.2011 17:20:17) Jake ryby pripravujete sobe a detem, aby v tom nebyly kosti? Rada bych varila vice z ryb, ale nehodlam riskovat spolknute kosti.
Pangase znam, ale dala bych prednost nejake "opravdove" rybe. Klidne prosim i zkusenost s konkretnim vyrobkem. A nemam na mysli rybi prsty, to za rybu nepovazuju Dekuju za rady.
|
.ganesha. |
|
(29.3.2011 17:23:24) Já kupuju na trhu čerstvýho pstruha nebo sivena, hned po návratu domů ho upeču, a pak už je velmi snadné ho zbavit páteře tak, že tam nezbyde ani kostička. Je to parádní oběd a dvouletá dcera to miluje (my taky).
|
malamorska |
|
(29.3.2011 17:31:31) Kacko ja myslela, ze pstruh ma prave spoustu kosti, takovych tech malych mrch. Teda kdyz si ho dam v restauraci, zpravidla ho musim prebirat a lovit kosti z pusy a tak.
Jak ho peces, ze vyndas vsechny?
|
.ganesha. |
|
(29.3.2011 17:34:26) Normálně ho upeču vcelku. Pak, jak leží naboku, z něj sundám kůži, to maso je jakoby horizontálně přepůlené, tak nejdřív "stáhnu" z tech kostí spodní polovinu, pak tu horní. A to už jsem u páteře i s neporušenýma žebrama. Chytnu za ocas a pomalu táhnu, až celou kostru vyndám. Nezůstane tam nic.
|
|
|
|
X E N A |
|
(29.3.2011 17:25:53) Tak např. úhoř má jen páteř, kosti nemá či steaky z tuňáka jsou bez kostí...
|
.ganesha. |
|
(29.3.2011 17:27:38) Jo a taky žralok, ten má jen chrupavku.
|
|
|
Winky | •
|
(29.3.2011 17:27:38) ve filetu z lososa jsem taky na kostičku ještě nenarazila
|
X E N A |
|
(29.3.2011 17:29:19) To já jo a mockrát, a to kupujeme ty chlazený čertsvý...
|
.ganesha. |
|
(29.3.2011 17:32:20) Taky, ale jsou většinou větší a trčej z masa, takže se daj hned vidět.
|
|
|
Inka | •
|
(29.3.2011 19:07:04) Z lososa kupuju schválně ty ocasní porcičky. Josou absolutně bez kostí a ještě k tomu levnější.
|
|
|
angrešt |
|
(29.3.2011 17:31:48) Kupuju ryby od www.cerstveryby.cz a u spousty ryb je tam varianta s kostmi/bez kostí. Tak kupuju tu vykoštěnou, ještě nikdy jsem neměla kost, kupuju od nich pravidelně už více než rok. Měli jsme třeba i na Vánoce vykostěného kapra - fakt kosti neměl, mrcha:)
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(29.3.2011 17:38:36) Ten web je jen pro "pražáky"...my z moravy máme smůlu....
|
angrešt |
|
(29.3.2011 17:40:08) Nejen pro pražáky, vozí i do Plzně a dalších měst, ale na Moravu asi ne :(
|
|
|
Binturongg |
|
(29.3.2011 18:06:09) Jééé, to je škoda, co bych za takové služby dala! Nevýhoda úprku z Prahy
Aspoň to máme jen 6km pro pstruhy a siveny na místní pstruhařství
|
angrešt |
|
(29.3.2011 18:21:00) Nojo, všude je něco dobrého:) Štve mě, jak dočista z povrchu zemského vymizely rybárny, je jich fakt jak šafránu. Cerstveryby jsou naštěstí super náhradou, ale je fakt, že mají omezený akční rádius. Ale po domluvě na dostatečně velkou objednávku jsou ochotni zavézt i dál - kamarádka si takhle obešla kamarádky v obci, aby spáchali hromadné objednání, a byli prý jim to ochotni dovézt poměrně daleko.
|
|
|
|
Jana Z. |
|
(29.3.2011 17:34:38) Znam ty nazvy vetsinou v nemcine.. a nejsem si uplne vzdy jista ceskym nazvem, tak jen to, co vim urcite...
Uplne bez kosti je urcite platyz, morsky das, halibut, tilapie ..
U lososa, tunaka a morskeho okouna jdou kosti snadno vytahat pred pripravou (jsou velke v jedne rade, vezmes pinzetu, vytahas nebo dobra rybarna udela pri prodeji) u morskeho okouna se vyrizne na konci filetu jen kratka rada uprostred, taky v rybarne udelaji...
|
|
Binturongg |
|
(29.3.2011 17:37:45) Jeseter, žralok (ti nemají kosti, ale chrupavku), mořský ďas, losos se dá taky slušně vykostit, prstruh, siven... Chobotnice, kalmáry, krevety, škeble, humr, langusta...
|
|
Ivona,Klára02,Tereza06 | •
|
(29.3.2011 17:46:25) my máme rádi tuňáka,kupujeme mražené steaky,dá se koupit i čerstvý-kost jsem tam zatím nenašla,v lososu taky ne,ale tresku už nekupuju-bylo tam kostí do aleluja
|
|
šatranka |
|
(29.3.2011 17:48:49) Vyborna ryba je máčka skvrnitá. Mne osobne cesky nazev nic nerika, ve francouzstine je to roussette. Velmi snadna ryba na pripravu, vyborna. Uprostred je chrupavka.
http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1%C4%8Dka_skvrnit%C3%A1
|
angrešt |
|
(29.3.2011 17:51:25) máčka je druh žraloka.
|
šatranka |
|
(29.3.2011 18:24:39) Ano. Ale nevsimla jsem si, jestli je v CR k dostani.
|
|
|
Anni&Annika |
|
(29.3.2011 18:03:12) ja kupuju filet a je jedno z jake ryby....rybi filet znamena, ze je to bez kosti....teda, tak mi to bylo vysvetleno a musim rict, ze to ted platilo, kdyz jsem koupila jakoukoliv rybu....
|
Lubos Leseticky | •
|
(12.5.2011 17:43:41) Nerad vám kazím radost. Ale ten kdo vám řekl, že pokud je ryba ve formě filetu, tak musí být bez kosti, je neznalý. Jsou filety s kostmi a bez kostí. Napíšu zde příklady ryb jenž nemají kosti, které jich mají minimum a které hodně.
Filety bez kostí: Losos Tuňák Platýs Mečoun Halibut Mořský jazyk Mořský ďas Jeseter Tilápie Sumeček africký
Filety s nižsím obsahem kostí: Okoun nilský Pražma filet Mořský vlk filet Barramundi Candát Red Snapper
Filety s kostmi: všechny Tresky Sardinky filety Sleďe filety Pstruh filety
To jsou v ČR nejběžnějí nabízené ryby a přehled o jejich kostech :) Ovšem i Losos může mít kosti. Pokud prodejce filetuje ryby sám a nenechává si dodávat filety již hotové, tak je na něm zda filety vykostí či ne. Už i já jsem se zde setkal s filety z lososů, které byli nevykoštěné.
Luboš Lešetický
|
|
|
|
malamorska |
|
(29.3.2011 18:57:56) Dekuju vsem, ja fakt myslela, ze kosti jsou vsude a fakt je nemam rada. Vyzklousim vase tipy.
|
|
Inka | •
|
(29.3.2011 18:58:07) Losos
|
|
Annitta |
|
(29.3.2011 19:31:00) moc doporučuju rybu jménem mahi-mahi. Dá se sehnat v rybárně, v běžných supermarketech jsem ji neviděla. Má jen větší kosti, které jsou hned vidět a spolknutí opravdu nemusí. Maso chutná něco mezi kuřetem a vepřovým, rybinou cítit není a fakt chutná mooooc dobře
|
|
Maraska |
|
(29.3.2011 19:39:57) Já kupuju filety chlazené tresky, před úpravou nechám úplně rozmrazit a kostičky vytáhnu - jsou jen v jedné části. Konkrétně u konce - ocasu nejsou, v přední části ano. Dávám dětem od roka.
|
|
Horama |
|
(29.3.2011 20:15:52) Losos a tuňák - ne že by kosti neměli, ale nemají ty maličké jako kapr. Takže je už můžeš koupit vyfiletované bez kostí nebo si je snadno vykostit sama.
|
|
majdaleenka +07+11 |
|
(29.3.2011 20:44:45) lososí filety jsou skoro bez kostí... pangas už mi nesmí přes práh a kromě toho jsem i v něm našla kosti
|
Želvička78 |
|
(30.3.2011 7:36:18) Taky jsem našla v pangasovi kosti a navíc mi smrdí stejně jako kapr
Kupujeme nejradši filety z lososa, kosti tam většinou nejsou, dětem to teda hodně rozňahňám a zkontroluju
|
|
|
bien+Kája08/08 |
|
(30.3.2011 0:25:11) sumec..ma jen pater a par ocasnich kosti (ocas se stejne moc neji)..zebra sou chrupavkovity (polyka cely ryby a po vytraveni vydavi kosti,tzn.se strasne po jidle nafoukne-dokaze pozrit stejne velkou rybu,jak je sam..tak aby se mu zebra nepolamaly,sou mekky),tepel.upravou se takrka rozpusti..navic,jako kazdej nas dravec neni citit rybinou a tuk ma jen podkozni (nad pateri) a teda v tom ocasu.. Skvely sou z nej steaky-predem NENAKLADAT DO TUKU!!platky sumce "obalit" v koreni (kupovana smes na ryby;popr.pepr,cit.kura,salvej/provensal) a dat takhle na sobe ve folii treba pres noc do lednicky..pak jen obalit v mouce (mozno namichat s paprikou) a pak na malince tuku (ja rozpustim lzici masla a pridam olej-maslo ovoni,ale neprepaluje se) na panvi po obou stranach osmazit..mouka byt nemusi-davam kvuli krupave kurce.. Mozno i zapekat,smazit v 3obalu..
|
|
SanM |
|
(10.5.2011 16:04:18) třeba tuňák nebo losos, tam sice trochu kostí je, ale naprosté minimum a jsou velké :)
|
cvrček + 5 |
|
(11.5.2011 21:36:51) Ahoj, doufám, že neporušuju pravidla diskuze, ale nabízím mladé králíky na zabití, možný stálý odběr. Okres UO. Více info přes mail, pod nickem.
|
|
|
|