| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Peter Pan, Mary Poppinsová a další…

 Celkem 8 názorů.
 Binturongg 


Hezké :) 

(2.4.2012 10:01:10)
Vzpomněla jsem si na svá zvířátka, která s námi všude chodívala, hlavně na Petřín, tam se jim běhalo nejlépe.
Ale protože jich bylo fakt hodně (dodnes si pamatuju hlavně lištičku :-) ), byly občas potíže při nastupování do tramvaje - jednou za náma totiž pár zvířátek muselo utíkat celou stanici od Hellichovy na Malostranské náměstí, protože nestihla nastoupit - to jsem užila strachu, radši nemluvit ~7~

~:-D ~z~
 třeba já 
  • 

imaginární věci a vozidla 

(2.4.2012 10:11:54)
díky za článek, u nás jsou teď velice aktuální různé imaginární předměty, čtyřletý syn miluje různá auta, bagry a traktory a např. jdeme na nákup a on si hraje, že jede na traktůrku. Fajn, musím počkat, až vleze do kabiny, zavře za sebou dveře a nastartuje, případně mu pomoci dotankovat benzín, pak musím otevřít obě křídla vrat, aby mohl projet, před obchodem zase vybereme vhodné parkovací místo... A nedejbože, že si po nákupu na zaparkovaný traktor nevzpomene a dojde mu to až doma, to je pak šílený řev, že zapomněl traktor před obchodem a musíme jít hned pro něj, aby ho nikdo neukradl! To fakt nevím, jak na to mám reagovat, jsem ráda, že jsme došli domů a zpátky už se vracet odmítám.
Nebo si třeba děti hrají, že staví stan a táboří, a pak když přejdu přes pokoj, tak mě sprdnou, že jsem jim zbořila stan a mám přece dávat pozor!
Takže fantazie je fajn, ale někdy je toho trošku moc.
 zwedavka 


Re: imaginární věci a vozidla 

(2.4.2012 10:37:40)
traktor jezdí na naftu, bacha, ať se před malým mužem neznemožníš ~t~
 třeba já 
  • 

vymyšlená slova 

(2.4.2012 10:15:38)
A nebo si syn poslední dobou hrozně rád vymýšlí nesmyslná slova a pak se hrozně zlobí, že mu nikdo nerozumí. Například se mě ptá, maminko, budeme dneska bečobeňopovat? A já, že nevím, co to je, takže to asi neumím. Nemůžu mu vysvětlit, že je fajn vymýšlet si svůj svět, ale ať se pak nediví, až mu lidi nebudou rozumět a třeba by se mu mohl někdo i smát. Snažím se to taky korigovat, aby na veřejnosti a mezi lidmi tyto nesmysly nepoužíval.
Do školky zatím nechodí, tak nevím, jestli si třeba tímto blbnutím a fantazírováním nenahrazuje nějaké vztahy s dětmi. Snad ho to časem přejde a bude z něj normální člověk.
 Hilly. 


Proč ty nejoblíbenější 

(2.4.2012 12:58:02)
Proč ty nejoblíbenější pohádkové postavy umí vždy také létat? Mary Poppins, Petr Pan, Pipi dlouhá punčocha třeba zase skočí z čtyřpatrového domu a nic se jí nestane..moje děcka potom taky zkouší lézt na okno a lítat ~a~~o~
 Zdena 
  • 

Re: Proč ty nejoblíbenější 

(3.4.2012 8:34:29)
Tohle jsem si nikdy neuvědomila. Máš pravdu. I Karkulín ze střechy umí létat :-)
 Maya, 11, 5 a bříško 
  • 

U nás draci.... :-) 

(3.4.2012 8:02:57)
S tím létáním to je pravda - děti asi spontánně hledají něco na víc, my máme doma stádo draků.... různě barevné, masožravé i býložravé, velké i malé, létavé i nelétavé... někteří bydlí v zemi... občas v tom mám hokej, pletu jim jména a syn (5 let) se pak zlobí, jak má nemožnou mámu... :-)))
Občas o nich začne vykládat s takovou vervou, že mám pocit, že mi praskne hlava... navíc očekává, že s ním povedu diskuzi, monolog s občasným mým "hmmm" mu nestačí.
A vzpomínám, že dcera v tomto věku zase měla "broučky". Prostě všelijakou imaginární havěť, kterou krmila, chovala, mazlila... Jen tolik nelpěla na tom, aby o nich musela pořád mluvit... :-D
 Pavlína 
  • 

Imaginární "nepřátelé" 

(3.4.2012 9:01:36)
Kluci (5 a 7 let) mají zase 2 neviditelné nepřátele. Staví na ně různé pasti a vymýšlí, co jim udělají, až je chytí. Někdy je to hodně drsné (zabití, svým způsobem i mučení).Snažím se klukům vysvětlit, že takové věci se nedělají ani nepřátelům. Oni zase argumentují, že ti nepřátelé jsou hrozně, hrozně zlí. V televizi mám přehled na co se dívají, nesledují nic takového drsného, takže ani nevím, kde na ty nápady chodí. V reálném životě se agresivně neprojevují ani ve školce ani ve škole. Doufám, že to přejde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.