Bobo | •
|
(7.6.2018 12:17:18) Něco ušetřit? U vzdálenějších destinací ušetříte klidně až 2/3 z požadované ceny cestovkou. Jen si musíte hlídat nákup letenek, nejlépe v době akce dané letecké společnosti. I velké a renomované společnosti typu Emirates, Quatar Airways, Turkish Airlane atd, často před startem letního či podzimního letového řádu nabízí letenky zvýhodněné o cca 1/3 z obvyklé ceny. Či potom v průběhu roku, kdy v některé dny - období je naplněnost letadel nižší. Takže to je první úspora proti cestovce. Druhá úspora je v ubytování a za stravu, další za dopravu v místě (pokud jde například o poznávací zájezdy). V místě si snadno domluvíte různé výlety a o ceně lze většinou do určité míry smlouvat. Příklad. Zájezd s cestovku na Kubu cca 40 tisíc. Vy se snadno vlezete do uvedené ceny i s partnerem, partnerkou.
|
Zufi. |
|
(8.6.2018 15:37:15) A last minute? neříkej mi, že bych se vešla letecky na Ibize na 9 dní s polopenzí do hotelu s bazénem na pláži se dvěma holkama 19 a 13 do 20 000? Delegátka v hotelu, my nic nepotřebovali, ale starším manželů zařídila lékaře až na pokoj, aj.
|
Bobo | •
|
(8.6.2018 22:57:51) Píši o tom, co jsem sama absolvovala. S manželem hodně cestujeme. Vždy si seženeme prvně letenky za výhodnou cenu. Potom si rezervujeme nocleh minimálně na jeden, dva dny pobytu - další si vždy domluvíme na místě a potom se rozjedeme po dané zemi. Klidně si dokoupíme letenky s místní nízko nákladovou leteckou společnost. V případě, že je to cenově výhodné si na místě zakoupíme výlet nebo využíváme místní autobusovou, vlakovou dopravu. Takto jsme jen za posledních několik let navštívili a procestovali kus každé země: opakovaně Maroko, podívali se na Kubu, do Izraele a Palestiny, UAE, Malaisie, Thajska, Vietnamu, Španělska. A dále plánujeme Jordánské království, Kuwait, Omán, Irán... Neposoudím last minute zájezdy s cestovkou. To není náš šálek čaje, my se nebojíme vzít osud našich cest do vlastních rukou. A také lítáme jen sami dva. To je také jedna z věcí, co mně s Vámi odlišuje. Jinak i to, že Vy jste nesamostatná a bezradná učitelka a jak se zde prezentujete i neschopná. O tom jsem přesvědčená. Zprvu jsem se domnívala, že se za svoji hloupost schováváte ve snaze získat sympatie dalších diskutujících, ale zřejmě taková jste i v reálu. A na lidi mám dobrý instinkt.
|
Zufi. |
|
(9.6.2018 9:50:09) Neschopná? No, jak myslíte, ale neodpověděla jste mi-20 tis. s ck?
|
Bobo | •
|
(9.6.2018 10:34:50) S CK necestuji, snad jste pochopila. Vy jste opravdu hloupá a v hlavě máte jen válečné události. Zřejmě reminiscence na nějaké násilí, co jste v životě, raném dětství zažila. O židech zde s oblibou plácáte a přitom o nich pravděpodobně nic nevíte. V historii jste zaháčkovaná v období II. světové války. Vždy ze sebe děláte či záhy uděláte trubku. Nejraději něco stupidního otevřete a potom s infantilní výmluvou utečete. Příklad, nyní nemám čas - učím, mám dozor... A přitom pravděpodobně stále sjíždíte nové příspěvky. Pokud nelžete a učíte, je to malá tragédie pro žáky, rodiče a na konec i pro společnost. Jinak mám dojem, že stále lžete. O vašich majetkových poměrech, o rodině, o cestování do nejhroznějších destinací atd. Jste skutečná??? Vaše dětské názory na politiku, obecná témata vypovídají o Vaší nezralosti, neinformovanosti.
|
Zufi. |
|
(9.6.2018 11:25:18) Zareaguji pouze na toto-zaháčkovaná... Moje témata např. o Komenském, roce 68, Anně Boleynové.....jsou také z období holokaustu? Jinak mi račte vlézt na záda, nebudu už na vás reagovat.Neznáte mě a dovolíte si takové závěry. Jak vám by to bylo příjemné... Sbohem.
|
Bobo | •
|
(9.6.2018 13:06:00) Jste vzácná Vždy jen opisujete, ve vaší hlavě se prohání vítr. Názory konvenují s desetiletým dítětem.
|
Bobo | •
|
(9.6.2018 14:48:03) Jenom doplním, že zase vkládáte příspěvek z období 2. světové války. Jak jinak, není z vaší hlavy. Tj. Lidice. Nikdo Vám na ně již tradičně neodpovídá, ale zřejmě jste fascinací násilí zcela posedlá. I když jsem vyrůstala a chodila do škol před rokem 89, nejen o Lidicích jsem věděla základní informace již ve 3.- 4. třídě. To byli ve školství ještě pořádní učitelé, dnes jsou tam i takové trosky jako Vy. Zřejmě se domníváte, že zde jsou jen dementi, kteří neznají svoji historii. I když se kloním k názoru, že ve skutečnosti ani učitelka nejste. Když se probírají jen trochu odbornější věci, tak se hned "dekujete".
|
|
|
|
|
|
Zufi. |
|
(9.6.2018 9:52:40) Jinak ,,vzít osud našich cest do vlastních rukou,, je samozřejmě , ale jak pro koho. V současnosti, když jezdíme s vnoučky 4 a 7 let, tak vybíráme opravdu pečlivě právě cestovku, manžel by bez ní prostě nejel.
|
Bobo | •
|
(9.6.2018 10:38:48) Do Itálie, či Chorvatska případně Řecka nejezdíme. To je podobné jako si zajet na Lipno. velký rozdíl v tom není. Létám s manželem ve dvou. Finance nám umožňují realizaci 2 až 3 delších cest v roce. Zajímáme se o arabské země, země v Asii a možná i v Jižní Americe.
|
Mirek_ |
|
(10.6.2018 20:49:23) Zajímáte se taky o svoji ekologickou stopu?
|
Bobo | •
|
(11.6.2018 15:07:07) Zelení jsou nám krajně nesympatická společnost. Jejich přínos nevidíme v ničem. Naopak, jsou stále brzdou při budování silniční infrastruktury. Například při budování obchvatů přetížených městských aglomerací, při budování dalších úseků dálniční sítě atd. Například v Izraeli jsme pozorovali výstavbu nových úseků dálnic. Za pár let dokáží vybudovat a zprovoznit stovky kilometrů nových, moderních dálnic. Mirku, nefilozofujte a začněte cestovat. Reálný prožitek nic nenahradí. Než do nějaké země odletíme, máme stejně mnoho informací načtených.
|
|
|
|
|
|
|
|