| Dita a Kryštof 16/11/01 | 
 |
(29.1.2004 22:57:41) Kam s dětičkami na jídlo
IKEA www.ikea.cz ,Skandinávská 1, Praha 5 je vymyšlena skvěle,jak dětský koutek,tak i restaurace. Také dětský koutek s hlídáním dětí od 3 let Metropole www.metropole.cz ,Řevnická 1, Praha 5 Dětský koutek i když né tak docela. Mezi posezením u občerstvení je vytvořen ostrůvek pro děti se skluzavkou, houpačkami a kolotočem. Obchodní centrum nabízí i dětský koutek s hlídáním dětí od 3let.
Teta Tramtárie www.tetatramtarie.cz ,Jungmannova 28, Praha 1, 110 00 v prostorách bývalého Domu sportu. Dětské knihkupectví, divadélko, kino, dětský koutek pro různé věkové kategorie dětí, polyfunkční multimediální centrum, prodejna hraček, her a zboží pro děti různého druhu, gastronomické zařízení pro cca 150 lidí - velký mléčný bar, kavárna, pizzerie.
Kavárna Loutka v pasáži divadla Minor http://www.minor.cz/ ,Vodičkova 6, Praha 1 Nekuřácké prostředí vyzdobené loutkami, ke koukání i k prodeji. V růžku dětský stolek pro kreslení a v druhém internet pro brouzdání.
Kavárna Vesmírna http://www.mameotevreno.cz/ v ulici ve Smečkách 5, Praha 1
Čajovna U měsíční kočky v Zubatého ulici na Smíchově, nekuřácké prostředí a jsou velmi laskaví k dětem.
Bohemia Bagel www.bohemiabagel.cz v Masné ulici - mají dětský koutek doslova vypolstrovaný pro mrňata, skluzavka pro větší nějaké žebřiny a hračky pro všechny. Je to dost neformální restaurace, takže není problém dát jedno spící dítě do růžku koutku a starší dítě nechat hrát. My seděly jednoduše na zemi na kobercích přímo v místnosti, kde koutek je (i s kafem a jídlem..). Můžete si tam půjčit i knížku na čtení, či si sednout na chvíli k internetu. Pizzerie Padova http://www.padova.cz/ Mozartova 10, Praha 5 vedle hotelu Movenpick velký dětský koutek s hračkami, stanem, tunelem, dětské vysoké židličky, po jídle automaticky a zdarma přinesou dospělým espreso a dětem lízátka.
PIZZA COLOSEUM www.pizzacoloseum.cz Praha 5 – Anděl, přímo nad východem z metra. Restaurace je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část, k dispozici jsou zde dětské židličky. Bohužel jen vstup není bezbarierový.
Pizzerie RUGANTINO http://www.rugantino.cz/ Dušní 4, Praha 1 V zadní části restaurace jsou na zdech namalovány obrázky z pohádky o Pinokiovi, děti mohou na záchod samy, protože se neztratí - holčičí záchody mají růžové dveře, klučičí zase modré, prostě děti jsou tu vítány - jsou tu dětské sedačky, velice milá a usměvavá obsluha půjčí dětem pastelky a přinese omalovánky, na požádání vám udělají dětskou porci, pití dostanou děti v uzavřených kartónových kelímcích s brčkem a pizza je moc dobrá. Navíc se tu dají slavit i narozeniny
Zahrádka u vchodu do porodnice v Podolí Ve stínu pod stromy, obsluha normální, jídlo hodnotit nemůžu, byla jsem tam jenom na limču k dispozici 4 odrážedla (motorky a autíčko), domeček, houpačka, malý stoleček a lavice. Není to zrovna klidné prostředí (sousedí s hlavní silnicí na nábřeží), ale na pokec s volně vypuštěným dítětem to bylo fajn.
Hergetova Cihlena www.cihelna.com Cihelná 2b, Praha 1 na Malé Straně má pěkný dětský koutek, bohužel zatím otevřený pouze o víkendech, mají i dětské menu.
V restauraci La bocca v Truhlářské ulici je nejen krásný dětský koutek /Ikea/, dobrá kuchyně, dětské židličky, ale i menu.
Restaurace na Žofíně http://www.gastrozofin.cz/ má krásný dětský koutek, autíčka, hrad, klouzačky atd., ale pouze v létě na zahrádce!
Restaurace Zlatý Anděl u Carefouru na Smíchově. Posezení ve dvoře, bez hluku, příjemný personál, velké porce. Prolézačka, klouzačka, lanové houpačky. Vchod průjezdem hned naproti východu z metra B.
Restaurace Albio http://www.albiostyl.cz/core.php?page=index Truhlářská 20, Praha 1 dětský koutek, nekuřácké prostředí
Café Imperiál http://www.hotelimperial.cz/cafe/home.asp Na Poříčí 15, Praha 1 Je zde dětský koutek, pro dítě donesli omalovánky a nové pastelky Jinak je známo,že je zde ke kávě(espreso za 31 Kč)kobliha zdarma.
Restaurace KOGO www.kogo-prague.cz ve Slovanském domě Praha 1, zde je malé hřiště Sparkys, ale je nutné dítě hlídat, je od restaurace daleko.
Restaurace v hotelu Salvátor http://www.salvator.cz/
Restaurace Blue Orange www.blueorange.cz Praha 9. Nevšimla jsem si sice, jestli tam mají nějaký dětský koutek, ale jídelní lístek nabízí menu dětem: od 6 měsíců, od 12 měsíců atd.
Pizzerie Severka u pošty na proseckém sídlišti nabízí venkovní posezení, kde často sedávají maminky s kočárky, a uvnitř dětský koutek, vymalovaný obrázky, vybavený prolézacím domečkem, hračkami a dětskými židličkami. Jídlo je moc dobré (pizza, těstoviny, skvělé tiramisu)
Pizzerie Siesta na Hanspaulce ulice Na pískách, Praha 6, k venkovnímu posezení na zahrádce je v létě k dispozici pískoviště. A v zimě přímo v restauraci hrací koutek s hračkami. Bílá Labuť. restaurace v 5tém patře. Dětský koutek, skluzavka+kuličky, motorky. Hluk dětí nikomu nevadí. Výběr je samoobslužný a i pro děti se něco najde. Ceny příznivé.
Tratorie za Vinohradskou tržnicí mají místo ubrusu papír a na každém stole jsou voskovky, takže než přinesou jídlo, se děti ani dospělí nenudí
TGI Fridays na Příkopech je prima personál připravený na děti, balonky a omalovánky, drobky a jiné na zemi
Koutek v Paláci Flora cena 29,- Kč za hodinu, dále se to stupňuje asi 5,-Kč za další půl hodinu. Je to, ale až od 3 let. Najdete ho nahoře v patře u jídla. Můžete tam sedět u stolečku, nebo si můžete jít třeba nakoupit
Poříčská restaurace propojená s KFC www.kfc.cz Nekuřácké prostředí a pěkný dětský koutek. Na výběr je KFC a pro ty, kdo této stravě neholdují je v nabídce klasická česká kuchyně, minutky, saláty, ryby. Výběr je velký a ceny rozumné.Restaurace Praha - Krč Proti IKEMu v ulici V Štíhlách je v posledním rodinném domku před paneláky, malá téměř rodinná restaurace a cukrárna U rybiček. Obsluha velice příjemná a dětský koutek má dost hraček i malou kuchyňku. V létě je možné sedět na zahrádce, kde je kromě hraček pro děti i malý dřevěný altánek.
Na východ od Prahy
Grosseto http://www.grosseto.cz/ v Průhonicích není zde hřiště, ale uprostřed stolů je pěkný trávník a vždy několik dětí, které si spolu hrají,
Creperie U slepiček tel.: +420 267751097, Říčanská 89, Průhonice pro děti k dispozici pastelky a omalovánky,celé prostředí je hezké,na dvorku venku je kromě miniatur golfu taky pár houpacích zvířátek. Na WC k dispozici nočník,židle ke stolu atd. A které dítě nemá rádo palačinky,jak sladké,tak třeba slané?
DOLTON Ranch ve Svojeticích www.doltonranch.cz (cca 30km od Prahy) k dispozici mají pískoviště, houpačky a skluzavku i židličky. A ještě navíc vyjížďky na koních.
Hostinec u Císaře v Mirošovicích u Prahy http://www.u-cisare.cz pestrá kuchyně za příznivé ceny v pěkném prostředí, vybavena dětskými židličkami a samozřejmostí je i dětské menu
Hrusická pizzerie a Fotbal restaurant Hrusice u Prahy http://hrusice.pragmatic.cz italská kuchyně za příznivé ceny, vybavena dětskými židličkami a dětským koutkem
PRO VOLNÝ ČAS
Studio MAMI http://sweb.cz/studio.mami/ Kulturně vzdělávací programy pro děti i rodiče.
Pražská informační služba www.pis.cz
JUNGLELAND http://www.fitness-station.cz/ Výmolová 2, Praha 5 dětská herna na Radlické,kde se dá posedět u kávy,i si jít zaplavat.
Teta Tramtárie www.tetatramtarie.cz Jungmannova 28, Praha 1, 110 00 v prostorách bývalého Domu sportu. Dětské knihkupectví, divadélko, kino, dětský koutek pro různé věkové kategorie dětí, polyfunkční multimediální centrum, prodejna hraček, her a zboží pro děti různého druhu, gastronomické zařízení pro cca 150 lidí - velký mléčný bar, kavárna, pizzerie.
Fitness FactoryPro www.factorypro.cz na Černém mostě má dětský koutek i s hlídáním, berou i nejmenší Xměsíční mimča, stačí odložit v autosedačce (jsou i na Smíchově, ale tam jsem nebyla, takže nevím...)Jo a pokud jdete cvičit máte hlídání zdarma!
YMCA http://praha.ymca.cz/ Na Poříčí 12 Praha 1 posilovna a bazén s hlídáním dětí. V mateřském centru je možno za symbolickou částku pronajmout místnosti na dětskou oslavu. Kuchyňka, hrací místnost se skluzavkou do balónků…
Čítárna u čerta http://sweb.cz/citarnaucerta/index.htm Linhartská 6, Praha 1
Na houpacím koni http://www.nahoupacimkoni.cz Na bělidle 27, Praha 5 Na houpacím koni najdete kroužky pro děti, pro maminky a i nejen pro ně, kavárnu s dětským koutkem, pískoviště, divadla, bazary
Muzeum dětské kresby U žáby www.muzeumuzaby.cz U Radnice 13, Praha 1 výstavy dětských věcí, možnost malovat, tvořit apod.
|
| jana, tobin 2 roky | •
 |
(14.2.2004 20:57:57) Dekuji moc za paradni seznam, ulehci nam rozhodovani.
|
| :) | •
 |
(11.3.2004 15:03:46) teprve vcera jsem se poprve podivala na tyhle str.neorientuju se jeste poradne a nevim, kde najdu, co me zajima {zatim me aspon zajimala vetsina z toho, co jsem nasla:-) ale bohuzel slo o nahodu.Napsala jsem si dotazek CVICENI PO CISARI a upichla ho na Kam do restaurace ale zda se, bud nikdo nereagoval, nebo to neumim najit, stejne tak, jako seznam restauraci, nekurackych, vhodnych pro miminka a jejich dospelaky v Praze a okoli. Tak kdyby, prosim, nekdo vedel, jak zareagovat, abych pri svem nedostatecnem internetovem vzdelani na to narazila a ozrejmilo se mi to, BUDU MOC RADA A DOPREDU TE DOBRE DUSI DIKY:) Zlatka,kluk4tydny
|
| Hanka, Kaja 9.mesicu | •
 |
(11.3.2004 19:09:20) Zlatko, po cisari mi bylo doporuceno minimalne po sestinedeli nedelat nic. (mne se navic dva tydny po jeste zanitila jizva) Pote zacit cvicit, ale velmi lehce - ne hned sedy lehy, sklapovacky apod. Docela mne zaujala videokazeta, kterou natocila Elen Cerna-Valentova (ac ji 2x nemusim). Je to pry serie cviceni po 15 minutach a uzpusobene dobe po porodu. Sice jsem tuto kazetu nevidela (pouze na ni reklamu), ale zni zajimave - 15 minutove cvicici serie jsou dle meho nazoru idealni.
|
| Mimi | •
 |
(11.3.2004 21:58:17) Napadlo mi,že se to zde asi ještě neobjevilo,ale v Karlíně funguje asi již rok Ovocná cukrárna(mezi Delvitou na Florenci a viaduktem),snad pobočka Světozoru,kde sice není vyloženě dětský koutek,ale je tam stoleček pro děti a většinou tam bývají pastelky a papír a děti mohou vylézt po schodech nahoru do jakoby londýnského autobusu.Výzdoba je celá v duchu ala Londýn. Vchod na toaletu je coby telefonní budka.
|
|
| :) | •
 |
(12.3.2004 0:16:15) Hanko, dik moc za odpoved, se zanetem jizvy jsem na tom stejne, navic se mi jeste doted nezavinula deloha a tak jsem zacala patrat, jestli tomu muzu aktivne napomoct prave cvicenim... Na tu kazetu se optam. Dobrou noc Z.
|
 |
(12.3.2004 11:11:42) Zlatko, musim priznat, ze ja jeste trictvrte roku po cisari mam nad jizvou takovy mensi "previs" kuze. Je to videt jen kdyz jsem naha, v kalhotkach nebo plavkach vubec ne. Nevypada to teda moc hezky, ale priznam jsem, ze na cviceni jsem flink a to jsem ctyri mesice po porodu mela o sest kilo min nez pred otehotnenim, ale k tomu cviceni se fakt nejak dobrat nemuzu - maximalne si na 20 minut zajezdim na rotopedu a to je vse :-)) Pokud budem mit druhe ditko urcite si tu kazetu poridim, abych se aspon k tem 15 minutam dokopala. Jinak ten zanet jizvy se mi zahojil po 2 dnech po klasickym "visnaku" nebo jak se ta smradlava tmava mast jmenuje. Naplacali mi to na jizvu po vycisteni (vubec to nebolelo-ja se toho bala vic nez cisare) primo u Apolinare a od te doby mam klid (tuk, tuk), jizva je krasne zahojena a videt neni skoro vubec - jen takova tenka naruzovela carka. H.
|
| Eva | •
 |
(12.3.2004 22:45:41) Tak se jdu podívat na restaurace pro děti a najdu cvičení po císaři,myslím,že do této rubriky nic takového nepatří,když někdo hledá kam s dětmi a najde diskusi na úplně jiné téma,je to snad problém,nechat rubriku restaurace pouze tomuto tématu a nemíchat sem něco jiného?
|
| Eva | •
 |
(12.3.2004 22:48:26) Připadá mi to v "restaurační"rubrice jako když sedím u oběda někdo se začne bavit o nemocech,jak byl na záchodě apod.Chuť k jídlu mi přejde. Fakt jídlo,jizvy,záněty,to jde krásně k sobě. Dobrou chuť.
|
| Helena | •
 |
(13.3.2004 1:02:47) A ty si Evo nerodila nebo ses tak precitlivela? Zlatka psala, ze se nevyzna tady v netu a hledala cviceni po cisari a nevedela kde. Na to ji Dita odpovedela jak se sekce radi a Hanka poradila, aby radsi necvicila. Chapu pokud by si obedvala v realu a tvoje spolustolovnice vedly podobnou debatu, ale v tomto pripade to nechapu vubec. Ale mozna jsem divna asi ja.
|
| Majdulena tehule | •
 |
(16.3.2004 16:13:36) Docela sympaticka kavarno-cukrarna. Da se tam i najist - velky vyber chlebicku, salatu a obcerstveni, ktere vam ohreji v mikrovlnce. Je nekuracka (ale venku na dvore jsou popelniky) a venku je i dvorek se sezenim, ktery byva v lete skoro vzdy plny. Koukala jsem, ze maminam i ohrejvaji v mikrovlne detska jidla. Kdykoliv tam zajdu, tak pokazde je tam vzdy par mamin s kocarky. Je tam i sympaticka obsluha - mlade holky. Hned vedle je v pasazi prima obchudek (i sekacek) s detskym zbozim U Medousku, pak prima parfumerka se supr cenama a par kramku s oblecenim.
|
| Majdulena tehule | •
 |
(16.3.2004 16:16:03) Jeste bych dodala, ze v horni casti ul.M.Horakove je zvenku celkem nic moc herna, ktera ma ovsem supr velkou zahradu se vzrostlymi stromy. Navic je tam velky vyber jidel a samo tocene pivko pro tatky. Aspon loni tam v rohu bylo i neco jako piskoviste s prolejzackami. Loni v lete tam bylo neustale plno - vari tam fakt dobre.
|
| marcela | •
 |
(20.3.2004 22:39:07) V dobřichovicích se před pizzerii objevily nově klouzačka,houpačka a pískoviště.inzerují oslavy narozenin bez přítomnosti rodičů,ale max.3hod. I tak se domnívám,že dost dětí začne stárnout rychleji.
|
| Tamara | •
 |
(21.3.2004 19:26:14) Myslíte pizzerii La Teresia nebo jak se jmenuje na náměstí v D. Loni jsem tam byla,líbilo se mi to,Dobřichovice se vylepšují,ale nebyl tam žádný dětský koutek,tak jen se chci ujistit,zda je to ono.
|
| marcela | •
 |
(22.3.2004 21:41:35) to je ona.Koutek je nový a taky personál.Konečně baby-friendly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Linda - Kryštof a Antonia | 
 |
(21.2.2004 12:45:44) Měla bych pár dalších tipů k seznamu:
Obchodní centrum Letňany: - foodcourt - i malinké děti možno odložit na matrace v odděleném dětském koutku se skluzavkou a stolečky a židličkami- velké množství dětských židliček - dětský koutek s hlídáním dětí od 3 let
Řecká restaurace Olympos, Kubelíkova ulice Praha 3 skvělá v létě - veliká zahrada s pískovištěm, houpačkami a pingpongovým stolem
Kavárnička - Pod Havránkou, Praha 7 - Troja (u Trojského zámku, kousíček od ZOO) - malá útulná nekuřácká kavárnička, dětská židlička a hračky pro dětičky, maminky s kočárky jsou více než vítány, moc příjemná obsluha, dobré kafe, slušné moučníky (hlavně medovník :o)) )
|
|
| Dita a Kryštof 16/11/01 | 
 |
(24.2.2004 21:18:50) mám k dispozici novou verzi doplněnou o několik nových kontaktů. Nechci to sem znovu prekopírovávat - je toho dost a nechci se tu publikovat stále sama :) Takze kdo budete mít zájem mít to pohromadě, pošlu vám to do mailu. Můj je v záhlaví. D.
|
| Tina | •
 |
(24.2.2004 22:10:22) Mám pocit,že Roya centrum již neexistuje,aspoň koncem roku,když jsem šla do Minoru,nefungovalo.Celé první patro bylo komplet vyklizené
|
| Ferdulka | 
 |
(25.2.2004 19:19:14) Našla jsem dnes v novinách Trojka článek o této kavárně,v němž mimo jiné píší: ...přijměte pozvání do útulné kavárny bez kouře plné sladkých dobrot v Blahníkově ul.v Praze 3.Dorty,dortíky,sladké i slané dezerty,saláty,snídaně,svačina,lehký oběd či večeře.
Navíc!: děti si užijí kopec legrace v dětském koutku plném pestrobarevných hraček a s příchodem jara otevřeme i upravenou zahrádku ve dvoře se skluzavkami a pískovištěm.
Otevřeno mají po - pá 8-22,so - ne 9-21.Mobil:603448866.
Možná vyzkoušíme,zní to dobře:-).
|
| Anča | •
 |
(25.2.2004 21:17:40) Nemají webové stránky? Na internetu nemohu najít ani Trojku ani Broučka.
|
| Ferdulka | 
 |
(26.2.2004 7:03:47) web té Trojky-je to měsíčník Hlas Trojky- je hlastrojky.babylon90.com
Cukrárna uvedené stránky nemá.
|
| Anča | •
 |
(27.2.2004 20:07:51) Protože jsem zvědavá,Broučka jsem navštívila s dcerou(kdysi dávno tam bývala klasická žižkovská hospoda).Že by mi to až tak uchvátilo,to se říci nedá,ale nebylo to ani nejhorší.Kavárna má celkem hezký nábytek,nějaké noviny ke čtení,po tom se vždy všude sháním,pro děti mají hračky,ne koutek,ale jen volně přístupné hračky a dětskou židli,tu tedy nepotřebuji.Taky nějaké hry,jako puzzle,člověče nezlob se,domino,šachy,pexeso a tak.Nabídka normální,ale hezké je gaučové posezení kolem oken. Nikdo tam nebyl,to zase nemám moc ráda. Záchody byly čisté,hezké a pro děti prkýnko,kdo potřebuje nebo to využívá.
|
| Anča | •
 |
(27.2.2004 20:50:07) Uvidíme na jaře,na to jsem se zapomněla zeptat.
|
| Anča | •
 |
(3.3.2004 20:12:12) Tuhle jsem navštívila ve spojitosti s divadlem Minor i kavárnu Loutka,ale kromě jednoho malého stolečku s pár papírama a jedním hrnečkem s pastelkama tam nic pro děti není,pokud nepočítám loutky na koukání. Nicméně chystají tam maškarní,pro děti v masce vstup zdarma.Divadlo jako takové,je hezké.
Chce to objevovat dál,místa vhodná pro návštěvu i s dětmi.
|
| Mirka | •
 |
(9.3.2004 19:26:54) Ahoj holky, chtěla jsem udělat takový průzkum. Chtěla bych si v Praze otevřít něco jako kavárnu - cukrárnu. Vyloženě pro maminky s dětmi. Koberec pro děti na hraní, dětské obrázky na zdech, hračy, samazdřejmě zákaz kouření.. V nabídce zákusky.. Jenomže nevím, jestli to má smysl. Uživilo by mě to?? Co myslíte? Zajímají mě vaše názory. Děkuji.
|
| Martina | •
 |
(9.3.2004 20:05:51) Ahoj Mirko, jednou jsem tak uvažovala, že kdybych chtěla do něčeho v podnikání jít, tak bych zkusila to, co ty právě píšeš nebo do nějakého mateřského centra. Akorát že já na to nemám toho správného ducha. Myslím, že pokud bys na to šla dobře, tak se to hned rozkřikne a o zákazníky nebudeš mít nouzi. Chce to dobrou lokalitu (nemusí to být zrovna v centru...) a vychytaný detaily. Podívej na tramtárii, má spoustu nedostatků a kolik maji zákazníků. Důležitej je i perzonál. Až to rozjedeš, dej vědět, my k tobe budeme jezdit :-))
Martina
|
|
| perdita | 
 |
(9.3.2004 20:15:03) Mirko, my jsme z Brna a tady není vůbec nic, takže ti do průzkumu moc nepomůžu, ale nějaká maminka tu na jedné diskuzi, tuším"jak přežít mateřskou dovolenou" vyjmenovává místa v Praze, kam se s miminkem dá. prvně se na to koukni a pak zvaž, jestli byses uživila. Co by ti vlastně vydělávalo - jen jídlo? Nebo i nějaké kurzy a jiné aktivity? Držím ti palce, sama bych se ráda do něčeho pustila (Martina mi mluvila z duše;-)) ale musela bych mít ještě někoho, kdo by do toho šel se mnou, abych na to nebyla sama.
|
| Ina | •
 |
(9.3.2004 21:43:13) Jo,takový teoretický nápad jsem taky měla ale v duchu Jungleland,tedy znám to spíše ze Švédska takové herny,kdyby byl nějaký franchising,myslím,že by to šlo.U Junglelandu je výhoda kombinace s bazénem v objektu a není to v centru,ale aspoň na trase metra. Myslím totiž,že spíše je nedostatek větších prostor typu herna s kavárnou,ale ne Tramtárie,spíše něco jako ve staré nepoužívané tovární hale nebo nějaké podobném opuštěném průmyslovém objektu. Herna a kavárna k tomu,kde si za děti odpovídají sami rodiče,ale za vstup se platí. Jungleland nasadil napřed dost vysoké ceny,ale šel s nimi hodně dolů,matky do knihy psaly,že hezké,ale za ty ceny(původní byly přes 100 Kč) bohužel ne.
|
|
| Věrka, 1 holka 3roky | •
 |
(17.5.2004 18:16:50) Ahoj,
v Brně je toho málo, ale dá se najít. Ve středu města můžeš v případě nouze jít nahoru do KFC, je tam dětský koutek. Na delší posezení je dobrá Pohádková hospůdka naproti Dobráku, jsou tam moc fajn, jenom je zapotřebí si předem rezervovat místo. Na výlet se dá jet vlakem (nebo jít pěšky z Obřan) do Bílovic a tam si sednout na kafe v cukrárně U mlsné Haničky. Je to rodinný podnik, mají hezkou zahrádku, v létě s pískovištěm, houpačkama a mají tam rádi děti. Loni tam půjčovali nočník, toalety každou hodinu mejou a zákusky -MŇAM. V létě tam chodíváme - procházkou tam, pak si dáme kafe a malá zmrzku a vlakem zpátky. Všichni jsou spokojení.
Věrka
|
|
|
| Dita syn Kryštof | •
 |
(9.3.2004 21:35:20) Ahoj Mirko a Perdito, ta maminka co shromazduje místa kam se dá s dětma jít - jsem já. Soustředím se předevsim na Prahu, protože odtud jsem, ale podarilo se mi zatím nashromáždit cca 200kontaktů. A přesto je toho stále zoufale málo a nic z toho není to 100%ní. Alespoň ne to co bych od toho co by matka očekávala já. V Praze se mi hodně líbí "Na houpacím koni" i když mouchy to má. Fungují i jako "kavárna", ale nevím zda je to v jejich případě na uživení. Rozhodně záleží na lokalitě a na tom na co se chceš především soustředit. Já si myslím, že pokud to má být hlavně pro děti, tak záleží především na prostoru. Já sama upřímně nevím zda bych do toho šla. Jsem strašný maximalista. Taky o nečem takovém už dlouho uvažuju, ale aby se mi to opravdu vyplatilo i finančně, tak by to opravdu chtělo dost vysoký počáteční kapitál. Pokud by tě zajímalo co jsem už nashromáždila napiš mi na mail (v záhlaví) a můžeš si udělat průzkum.
|
| Dita syn Kryštof | •
 |
(9.3.2004 22:04:54) Upřesnění !!!! 200kontaktů je celá ČR, zhruba polovina Praha. Brno se taky už trochu lepší. Jinak stále pátrám. D.
|
| radka bordes | •
 |
(23.8.2004 15:16:26) Milá Dito,
pochopila jsem správně, že jsi maminka, která shromažďuje kontakty na restaurace.. chtěla bych se svým šestiletým Christophem oslavit jeho první školní den a hledám nějakou vhodnou restauraci: nemohla bys mi poradit či přeposlala - existuje-li-nějaký seznam či nápad?
|
|
|
| Perdita | •
 |
(10.3.2004 20:34:18) Já bych zase nejradši frančíznula britské Early Learning Centre. nevím, jak jste na tom s podobnými obchody v Praze, ale tady v brně něco takového dost chybí:-(( Obchod, který by prodával hračky, knihy, pásky, výtvarné potřeby, "tělocvičné náčiní", prostě sdružoval všechno, co dítě dobře zabaví a přitom nenásilnou formou rozvíjí.
|
| Dita syn Kryštof | •
 |
(11.3.2004 8:11:05) zjistila jsem že se přestal zobrazovat mail a ikona - takže zkouším :) D.
|
| Dita syn Kryštof | •
 |
(11.3.2004 18:38:00) Zlatko, seznam restauraci ti mužu poskytnout já. Mám ho ve Wordu a protože tam je už víc jak 200kontaktů a stále tam přidávám, tak uz to na rodinu nekopíruju (čistě z prostorových důvodů). Kdo o něj má zájem může si napsat přímo mě na mail, který mám (když rodina normálně funguje)v záhlaví. To znamená, že stačí kliknout na mé jméno (někdo má přezdívku apod. ty máš :), ale není podtržen to znamená, že mail nemáš uveden. Jinak si myslím, že časem se zorientuješ na rodině určitě sama. V podstatě výchozí je sloupec vlevo a dotazy můžeš vznést v příslušné rubrice v DISKUSI. Odpověď dostaneš od někoho až tehdy kdy se do té rubriky někdo podívá a odpoví. Taky to může trvat třeba týden. Prostě až se dostaví někdo příslušný. A pokud chceš vznést dotaz na něco konkrétního musíš být v té konkrétní diskusi. No dost těžko se to vysvětluje určitě se brzy zorientuješ. D.
|
|
|
|
|
 |
(10.3.2004 9:48:04) Mirko, mne i mych kamaradkam s detickama bys timto prihrala do noty. Navic deti nam dorustaji do veku, kdy je v lete v kocarku uz moc neudrzime, takze bychom uvitaly nejakou nekurackou cukrarno-kavarnu, kde by nikomu nevadily litajici a jecici tri jezinky v rozmezi rok az dva. :-)
|
|
|
| Iva+Zuzi | 
 |
(5.4.2004 1:09:28) Reagujem na príspevok o kaviarni Loutka, o ktorej som už písala Dite (ešte raz dík za zoznam) s návrhom vyradiť ju zo zoznamu priestorov pre deti, pretože tam bola ako obsluha slečna, ktorá fajčila (priam hulila) a v tom minipriestore to bolo pre deti nedýchateľné. Myslela som, ze to bola náhoda, ale odvtedy som tam bola dvakrát a situácia sa opakovala. Raz tam fajčila iba slečna z obsluhy a podruhé tam ešte sedeli dvaja mladí muži a na stole mali popolník. Neviem, či len mám jednoducho smolu alebo to asi ozaj nie je priestor vhodný pre deti.
|
| Marťa11 |
 |
(5.4.2004 20:38:10) Ahojda!
Tak v nově otevřené druhé polovině obchodů - Metropole Zličín - je nová dvoupatrová kavárna a v druhém patře je krásný koutek (kout - přes půl kavárny!!!), 30Kč/libovolný čas, odrážedla, klouzačka, houpačky, vaření a mraky hraček - paráda!
Marťa
|
|
|
|
|
|
|
|
| kristýna K. | •
 |
(14.5.2008 15:49:48) je výborná!vyzkoušeno ověřeno:) zkuste kavárnu brouček ta je taky dobrá, je to od zastávky husinecká nahoru po levé straně druhá odbočka, blahnikova3, je nekuřácká mají tam výborné dortíky, buchty, mají i jídla, polední menu, alko i nealko i drinky.....DOPORUČUJI!!!!
|
|
|
|
|
|
|