| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Elektrický ohradník pro psa

 Celkem 27 názorů.
 FialoFka 


Téma: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 15:34:44)
Ahoj všem!

Jelikož jsme už třikrát zvyšovali plot a ani 2,5 metrů prkna bez příček není pro našeho NO překážkou, prosím o informaci, jestli máte zkušenosti s elektrickým ohradníkem pro psa. Vždycky jsem viděla okolo 4.500,-Kč, ale teď jsem narazila i za 999,-Kč, patří do toho 300m kabel, zdroj, obojek, nabíječka, baterie...

Náš pes by nikomu neublížil (i když nikdy neříkej nikdy, že), ale nestojím o to, aby ho zastřelil myslivec, každý podvečer okolo nás je tak 10 obsazených posedů.

Utíká zřídka, ale riskovat nemůžeme. Myslím, že tohle už je poslední řešení, když nechceme, aby byl zavřený v kotci a mohl lítat na zahradě, když jsme v práci.

Děkuji za zkušenosti + cenu jak jste pořizovali, děkuji moc. A ještě - funguje i v afektu psa? Náš utíká hlavně když jsou u nás popeláři, protože se toho hluku bojí, nebo když projíždí vojenská auta, což časově neodhadneme.

~x~
 Insula 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 15:46:05)
Teď jsem tu řešila. Můžeš mi napsat, kde se dá za tuto cenu pořídit???? Klidně na mail. Děkuji. Sice už dva dny neutekla, ale nevím, jak se to bude dál vyvíjet.
 FialoFka 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 15:49:32)
Nám právě uteče třeba kvůli těm popelářům (rok byl jednou za 14 dní ve čtvrtek v kotci), teď jsem zkusila, jestli náhodou a zase utekl. A hned za chvíli znova, protože jak najde místo a nedostane, tak pak utíká zase víc. Takže teď je prostě na noc v kotci a když jsme v práci, tak taky.

Ohradník je tady, jen právě nevím, jestli za tuto cenu vůbec bude fungovat, když je pěžně o tolik dražší :-(

http://www.24nabidky.cz/24nabidky/eshop/1-1-Znate-z-TV/0/5/166-ELEKTRICKY-NEVIDITELNY-OHRADNIK-OBOJEK-PRO-PSA
 katka* 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 15:51:48)
hlavně, pokud koupíte ohradník, musíte psovi nasadit obojek na tři týdny vypnutý aby si nespojil obojek=rána... pak teprve ho můžete zapnout. Jinak pokaždé když mu ho sundáte nebo spadne, tak uteče...
ale ve vašem případě se obávám, že ohradník asi nepomůže - pes se panicky bojí těch popelářů a prchá... na to ohradník nepomůže...
 FialoFka 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 15:54:06)
Tak to jsi mě nepotěšila :-( ale děkuju...
 Beat 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 16:07:46)
Katko ne. To je blbost. Pes si spoji ze kdyz jde k plotu blízko, je problém. O tom zda ma či nemá obojek vetsinou neví.
Alespoň ti naši psi to nikdy nevěděli a ted jsou velmi často bez obojku a ani je nenapadne jít za vrata i kdyz jsou otevřená...
 LenkaVa 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 16:23:03)
Náš pes si to tedy spojil - obojek = rána - a obojek rozbil. Tak dlouho mlátil do zdi, až se to rozkočilo.

Naším sousedům se osvědčil obyčejný ohradník jako na skot. Natáhnout drát kolem plotu.
Fakt je ten, že se naučí disciplíně i děti ~y~
 MarMat (+2) 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 16:34:53)
~:-D
 Mrej 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(13.7.2012 9:36:00)
mám takový zvláštní pocit, že 1x za 14 dní v kotci je lepší řešení.
 FialoFka 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(13.7.2012 12:44:41)
Mrej, ale to je 1x14 dní na noc. Ale v práci jsme každý den, takže když nejsme doma, máme hlídače v kotci.
 neznámá 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 16:24:16)
V afektu asi ne, vím co dokážou vyděšený ovce a kozy.
A jak někdo píše, že si spojí obojek/rána, tak ano. Náš si to spojil u elektrického obojku rychle.
 d. 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 16:47:29)
Ohradník máme a konečně máme pokoj od neustálého vřískání u plotu. Psina si spojení obojek - rána nevytvořila, nesnaží se jej rozbít a hlavu na nasazení nastavuje docela ochotně. Ona ten obojek nosí téměř nepřetržitě, ale má ho často vypnutý, takže si to asi neuvědomuje.

Jinak ten obojek, než dá ránu, pípá, takže naše psina slyší pípnutí a nechá si na vřeštění u plotu zajít chuť. Ale pozor! Ta rána do kožichu je opravdu bolestivá (dají se nastavit různé stupně, naše psina má 4), psina asi 2-3x dostala ránu a nahlas plakala, takže musíte vědět, jak dalece potřebujete psa odnaučit chodit do zakázaného prostoru, tzn.zda vám to stojí za to.

Jo, cenu si manžel přesně nepamatuje, říká +/- 4.500,-.

A ještě poznámka k ohradníku na skot. Měli jsme, ale naše psiny ho ve spolupráci se sousedovic ratlíkem strhly, přelomily a následně totálně zničily. Ránu nedostal žádný z nich.
 neznámá 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 17:05:51)
Záleží jaký ohradník na skot jste měli, máme na ovce a garantuji ti, že by psi ránu dostali a daleko větší než od ohradníku na psa. Vyzkoušeno na vlastní kůži a vlastního psa.~;)

 d. 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 19:19:40)
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila. Ránu některý z nich asi dostal, ale přes hustý kožich ji necítil a když byl ohradník stržen, dodělali jej.
Byl to běžně používaný ohradník na ovce, který se musí dát ovci do výše hlavy, jinak ránu taktéž přes vlnu (pokud není ostříhaná) necítí.
 neznámá 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 19:55:00)
Ohradník ovce cítí i přes vlnu, je to jeden z nejsilnějších ohradníků. Sousedův ratlík po zásahu vypadal, jak kdyby dostal infark. My máme moskeváka, takže srst pomalu jak vlna a tvrdy pes a taky ránu cítí. Neměli jste ho špatne zapojený, nedotýkala se vyšší tráva ohradníku? Fakt dává větší ránu než ten psí.
 LenkaVa 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 20:18:06)
Taky si myslím.
Sousedi mají Moskeváka a cítil to fest a ovce taky neutíkají.
Asi se to někde ztrácelo, ne?
 Rychard 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(23.4.2014 14:34:29)
V drtivé většině bývá chyba již při výběru zdroje, nebo při následné instalaci. Důležité je jak volba samotného zdroje, tak kvalitní zemnění a následně izolace vodiče. Pak se jen řeší počet vodičů, materiál a provedení (mohou být ohrady pevné, festovné, nebo mobilní a lehce přenosné).
Nejlepší je, když Vám poradí přímo prodejce a zároveň odborník na tuto problematiku.
Mohu vřele doporučit stránku a především radu od lidí z kamir.cz
 Mrej 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(13.7.2012 9:35:09)
zrovna včera šel náš pes navštívit novou kamarádku - kobylku od sousedů, dostal ránu od ohradníku asi do ocasu, jak s ním nadšeně mával, zavyl jak šílenej a to je to tvrďák, který při vet.zásazích níkdy nenaříká. Kobylka jí dostala do huby, funěla frkala, obě zvířátka byla dost vyděšená. Tak jsem z toho neměla zrovna dobrý pocit.
 honza 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(17.1.2013 13:59:25)
V to případě byla chyba na instalaci. Mi měli taky ten na obojku ale pes se s ním dostal za vrata a už se nemohl chudák vrátit a ten obojek ho mučil pěkně dlouho. Od té doby jsme dali klasický ohradník který je ale určen i pro pejsky. Máme našponovaný drát u plotu (protože pes je dlouhosrstý) a slabší zdroj k tomu stačí bohatě. Dostal dvakrát a už ho respektuje. Navíc k nám ani nelezou sousedovic kocouři.
Dokonce nám po telefonu poradili jaký ohradník respektive jaký vodič a zdroj použít a jak ho uzemnit.

http://www.kamir.cz/d20-m37-cz-elektricky-ohradnik


 Denyna 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 17:50:25)
Měli jsme a psovi trvalo asi dva roky, než pochopil, že mezi varovným pípnutím a ránou je časová prodleva. Začal to brát s rozběhem a bylo.
Jinak máme velkého psa a intenzitu jsme měli nastavenou na čivavu a úplně mu to stačilo.
 Modřinka 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 17:55:21)
Já poprosila známého soukr. zemědělce a on mi "bedničku" na víkend půjčil. Provázek jsem si koupila. Náklady- flaška pro kamaráda. Možná existují i půjčovny el. obojků pro psy, nevím. Víc jak jeden den jsme nikdy nepotřebovali. Jak v afektu nevím, ale ani fena při hárání, kdy to zkoušela všude možně, přes plot nešla.
 sylvaina 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(12.7.2012 22:23:09)
Tak naší psici el. plot nezastavil ani omylem. Tedy zastavil, když šla zpátky. To čekala venku, až to někdo vypne a pustí jí domů. Směrem ven jí to bylo úplně jedno. Existuje určité procento psů, na které to nefunguje. Vím tady v okolí ještě o dalších. Radši bych pořídila ten kotec... U nás to naštěstí ustalo s přibývajícím věkem, psice dospěla a ven už jí to samotnou neláká.
 Jan Kovář, 1 dítě, 1 pes, 1 manželka 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(9.5.2013 20:44:10)
Nám strašně fenka utíkala, denně 2x jsme ji lovili někde v okolí a to i po dlouhých procházkách no a konec byl, když manželce "vyplela" záhonek :D takže jsem to holt koupil, ale našel jsem levnější http://www.poslusny-pes.cz/produkt/1-3-elektronicky-neviditelny-plot-pro-psy-ohradnik.html a od té doby máme klid, fenka se naučila, že k plotu a dalším místům nesmí a teď už tam nechodí ani když jí obojek nedáme, na děti to samozřejmě nepůsobí, to by mi doma neprošlo a ránu to dává jako 9V baterka, takže se spíš lekne a ví, že jde dělat něco co nemá...

Psům a rodinám zdar!
 Ondřej Šmejkal 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(23.10.2013 12:30:42)
Ahoj, u kamaráda jsme viděli elektronický ohradník pro psy http://www.elektro-obojky.cz/8-elektronicke-ohradniky. Prý je spokojený (no jeho pes vypadá taky v pohodě). Jen se chci zeptat, zda máte taky tak pozitivní zkušenosti?
 Oliver 
  • 

Re: Elektrický ohradník pro psa 

(28.5.2015 13:20:34)
Zdravím v diskuzi – chci se jen podělit o příjemnou zkušenost s elektronickým ohradníkem https://www.elektro-obojky.cz/ohradniky/. Dlouho jsme váhali, zda ano nebo ne… Jasně, že jsme taky řešili, jak na to pes zareaguje. Ale naprosto v pohodě. Ví teď, kde je jeho teritorium a jsme všichni spokojení ~R^
 Karel 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(15.7.2015 9:47:01)
Ahoj,
určitě bych ti doporučil koupit nějaký kvalitnější. Já první ohradník kupoval na aukru za 1200 a byl to děs. Byl k tomu drát tenký jak nit, takže si asi dokážeš představit jak vypadala instalace.. Při nastavování zóny fungoval ohradník taky jak se mu zachtělo. Na nějakých místech pípal na půl metru, někde na metr atd. Pejsek z toho byl jen vystrašený a vůbec nic nechápal. Po týdnu jsem ho vrátil a koupil sem americký ohradník pet safe pro velké psy.Koukni třeba tady maj jich tam spoustu https://www.elektro-obojky.cz/elektronicke-ohradniky-pro-psy/ . To už bylo něco jiného. Na rozdíl od toho "šmejdu" z aukra jsem to měl naistalované bez potíží a za třetinu času. Můžu taky nastavit intenzitu impulsu, který to pejskovi dá, což u toho prvního nešlo. Zóny fungovaly bez problému jak měly a pejsek se na ně naučil během třech dnů. Po týdnu už přestal dostávat impulsy, protože už moc dobře věděl kam může a kam ne. Jak se ptáš na to jestli pejsek bude na ohradník reagovat i afektu tak si myslím že jo. Náš vždy když šel někdo kolem branky tak štěkal a skákal na ní. Ted štěká dál ale stojí metr od branky ~R^ Za tenhle ohradník mě pochválila i manželka, která z toho prvního byla upřímně dost v šoku. Takže za naši rodinu rozhodně doporučujeme kvalitu. Ušetří to spoustu starostí vám, ale hlavně je to dobré pro pejska.
 Gabriela Drázdová 


Re: Elektrický ohradník pro psa 

(22.3.2019 11:49:39)
Dobrý den, ohradník za 999,- bych tedy určitě nekupovala.. my máme https://www.elektro-obojky.cz/elektronicke-ohradniky/ iTrainer W227 za necelé 2tis a zatím jde, máme ho půl roku :)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.