| Marketa+4 |
 |
(26.8.2011 22:06:56) Chci se zeptat co mám dělat. Prodali jsme auto jednomu bazaru. Toto auto mělo najeto svoje a byli jsme druzí majitelé. Nyní toto auto prodávají a udávají o 100 000,- km méně než, když jsme ho kupovali, také uvádí, že se jedná o prvního majitele a dále uvádí, že auto bylo servisované pouze v autorizovaných servisech což není pravda. Jde mi o to, že to auto je za 140 000,- takže nic levného a těmi najetými km se auto opotřebovává, takže ten, kdo si ho koupí s tím bude mít problémy. Navíc jednání autobazaru je strašné. chtěli jsme je na to upozornit a poslali nás prakticky do pr.ele, že prý přetáčení tachometru a falšování techničáku není trestné. Dá se s tím něco dělat nebo to máme nechát být?
|
| Karol, 3 děti | 
 |
(26.8.2011 22:17:39) Vy jste to auto bazaru prodali? Peníze už tedy máte?
Bohužel, toto je v českých bazarech zcela běžná praxe, proto jsem auto kupovala vždycky zásadně od známých. Co se s tím dá dělat, nevím, možná upozornit policii.
|
| Marketa+4 |
 |
(26.8.2011 22:19:54) Peníze máme, ale o to nejde. Ale na tom autě je sakra znát každý kilometr. Navíc, to auto je jen zamaskované jsou tam sjeté brzdy, ale prý vydrží ještě 100000km já vím, že to není moje starost, ale pokud si ho koupí rodina s dětmi může se jim něco stát, protože to auto prostě není ve stavu v jakém ho udávají v autobazaru.
|
| domenica | 
 |
(26.8.2011 22:24:41) urcite bych zkusila zavolat na policii, hblavne pokud mate nejaky dukaz: napr. napsano v prodejni smlouve, kolik melo auto najeto, apod. Pokud do toho nechcete tahat policii, tak 100% to medializovat, za volat novu, ci cerne ovce, apod.
|
| Marketa+4 |
 |
(26.8.2011 22:26:00) Důkazy máme. Máme i kopii techničáku, že jsme druzí majitelé a ne první, jak je uvedeno v "novém" TP.
|
| domenica | 
 |
(26.8.2011 22:40:47) tak bych sla na policii, protoze to je jasny pokus o podvod a pote zverejnila v mediích, treba to odradi potencionální zájemce.
|
| Stanice | 
 |
(26.8.2011 22:49:18) snad každý autobazar to falšuje bych řekla..
|
|
|
|
|
|
| Katka, kluci 12 a 8 | •
 |
(26.8.2011 22:23:21) Jo,jo přesně..záleží,jestli už bazar za auto zaplatil.Jenže nevím, zda by to policie vůbec řešila. Tohle je naprosto běžná praxe prodejců aut - kupující by se na stav tachometru vůbec neměli spoléhat. je to katastrofa.
|
| Marketa+4 |
 |
(26.8.2011 22:24:57) A třeb česká obchodní inspekce? Máme důkazy kolik tam bylo, když jsme ho kupovali mi. máme i kopii velkého techničáku, přece si nemůžou dělat co chtějí.
|
| domenica | 
 |
(26.8.2011 22:41:48) urcite to zkuste, preci na ne musi byt nejaky metr ...
|
| Dom+Nikolka | 
 |
(26.8.2011 22:45:41) Praktiky autobazarů jsou příšerné. Kamarádka si koupila auto za 250 000,- narodilo se jim miminko, tak chtěli mít bezpečné auto. Ujeli cca 300km a auto přestalo brzdit málem se zabili. A to jim autobazar dal doklad o tom, že brdy byly měněné před měsícem. Po nehodě na to koukli v autorizovaném servisu. Brzdy měněné nebyly brzdové ložiska totálně sjeté.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 
 |
(26.8.2011 22:55:24) Ono spolehnout se na dobré slovo fakt nejde, my si teda raději před nákupem zaplatili prohlídku v servisu rovnou.
|
| aachje |
 |
(26.8.2011 22:56:33) ,, mám hlavu plnou nekonečných dnů,, sakra, jak se sm dává video???
|
|
|
|
|
|
|
|
| X E N A | 
 |
(26.8.2011 22:43:49) Tak normálně ofoť doklady co máš a pošli doporučeně ČOI na místo příslušné bazaru a dále na policajty. Klasika.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 
 |
(26.8.2011 22:54:01) Určitě to udělej.
My auto s přetočeným tacháčem určitě nekoupili, doteď mi není jasné, jak vůbec někdo dokázal najet skoro 200000 za tři roky. Leda že by se spletli a přetočili ho dopředu
|
| anexa | 
 |
(27.8.2011 0:03:12) neboj, nespletli se. Tolik km běžně najezdí lidi, co lítají kvůli práci každý den po celé republice. Znám jich docela hodně a ti si kupují vždy nové auto a za dva roky ho prodávají, protože ačkoli mu nic není, tak má najeto okolo 200 000km. Ale o jejich auta je vždy velký zájem, pravidelně ho všichni dávají do autorizovaného servisu, jsou fakt v dobrém stavu - jen mají prostě najeto
|
|
| H&M | •
 |
(27.8.2011 7:42:25) Svagr,najezdi pres 200km do prace kazdy den. Plus jede preba i dal. 4x za rok na dovolenou do CR.. ty maji okolo 60 tis. rocne.
Nase auto je sest let stare a mame najeto 196 tis. a to auto vetsinou stoji pred barakem do prace jezdime na kole a sluzebne jede tak 1x za 14 dni..
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 
 |
(27.8.2011 11:06:41) H&M, ano je to auto z holanského firemního pronájmu :) A ve výborném stavu, pravidelně autorizovaně servisované, jinak bychom do něj nešli. Byl to hodně velký rozdíl oproti autu stejně starému, s najetou čtvrtinou, ale po českém majiteli :(
|
|
|
|
|
| mira | •
 |
(26.8.2011 22:52:23) Kontaktovala bych ČOI.
|
|
| sabrina20 |
 |
(26.8.2011 23:28:49) to je od tebe milé, že Tě to nenechává klidnou
a to mne proste s..e, nic nejde bez PODVODU......asi nenapises jmeno bazaru, ale jen napis, zda je hodne zname, protoze tam bych nechtela nikdy vkrocit
|
|
| Lena | •
 |
(26.8.2011 23:36:35) Policie se tím bude a musí zabývat. Dejte trestní oznámení nebo tam zajděte a poraďte se. Nedala bych na kecy že to ""Tak všichni dělají"" je to podvod a se dokonce i přemýšlí o zákonu že by to byl samostatný trestný čin. Proto jsme si kupovali auto v německu, tam si to nedovolí, tam se toto specifikuje jako trestný čin a hodně se to hlídá.
|
| Racek | 
 |
(27.8.2011 8:22:01) V Nemecku se taky pretaci, i kdyz asi ne tak masove. Podvodnici se najdou vsude :-( Jako ze normalne se ridim heslem "duveruj, ale proveruj", tak tam, kde jde o vetsi sumy a hlavne bezpecnost plati "proveruj, proveruj, PROVERUJ!!!
|
|
|
| Epepe | 
 |
(27.8.2011 3:28:44) Samozřejmě, že je to trestné. Je to podvod. Prostě podejte trestní oznámení a je to.
|
| Epepe | 
 |
(27.8.2011 3:32:20) Cituji z trestního zákoníku: (1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. (2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou. (3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek. (4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
Nevím, proč posílat doklady na ČOI, šla bych rovnou na policii.
|
|
|
| Kaja222 |
 |
(27.8.2011 8:33:40) zajdi na cajty, oni ti uz poradi co dal.
My nedavno resili chlapka, kterej odebral zbozi a nechtel zaplatit - same vymluvy, poslal i prikaz k uhrade (ale nemel penize na uctu). Na cajtech to vyhodnotili jako pokus o podvod a vedli s nim rizeni. Byli strasne mili, chlapek se ukazalo, ze uz nejakou tu minulost ma.
Takze za me - jdi na policajty, oni poradi, pomuzou, vse vyridi.
|
|
| Marketa+4 |
 |
(27.8.2011 11:29:28) Je to tento autobazar
Auto TNC Chevrolet Ulice: Tlustého 18 Město: Praha 9
|
| Jiří Linhart | •
 |
(10.7.2013 18:50:08) Dobrý den, tento autobazar sídlí u nás v ulici. Soustavně porušují zákaz zastavení ve vjezdu do ulice, naše stížnosti na Městskou Policii označují za komunistické bonzování a když jsem dokumentoval jejich přestupek, majitel autobazaru na mne volal, zda nechci od něj (cituji, dámy prominou) "vykouřit péro". Ignorování zákazu zastavení a tedy ohrožování bezpečnosti dopravy (není vidět do křižovatky), smetli ze stolu slovy "to máme domluvený s městskejma". Přeberte si to sami...
|
|
|
| Haaribo |
 |
(27.8.2011 12:14:56) Tak tato situace je mi velmi blízká - najeto o cca 150.000km víc a bourané - tehdy garantované, že bourané nebylo. Řekla bych ti kašli na to, ale z druhé strany musím říct, že je to za trest. Těch peněz, co nás to už stálo (a stálo jednou tolik co vaše) a hlavně odchází součástky typu spojka atd., které odpadávají v závislosti na ujetých kilometrech - tudíž děsné překvapení, ze kterého nás v servisu rychle vyvedli. Za mě - nahlaš věc na policii, než auto koupí nějaký nebožák!!!!
|
|
| Ropucha + 2 | 
 |
(27.8.2011 13:56:45) Určitě udělej to, co všichni radí - předat důkazy policii, medializovat atd.. Myslím, že to, co popisuješ, je naprosto běžná praxe většiny (všech?) autobazarů, jen se zatím asi nikdo neobtěžoval shromažďovat důkazy a chtít nápravu nebo potrestání. Co se týče případných napálených kupujících, myslím, že každý, kdo kupuje ojeté auto, musí vědět, jak to chodí a musí si auto sám prověřit a nevěřit ničemu, co mu prodávající tvrdí. Přetočený tachometr je bohužel absolutní klasika, falešné doklady také, auto z bazaru by nikdy neměl kupovat nepoučený laik bez pomoci někoho, kdo se v autech vyzná.
|
| Ažurka + Toni+Andul |
 |
(4.10.2011 16:50:34) brácha si koupil auto,které mělo novou STK,diesel nebylo bourané a jeli jsme z bazaru a málem skončili pod vlakem jelikož brzdy byli !jen"poladěné! druhý den jsme odstoupili od kup.smlouvy a vrátili nám peníze ted se brácha bojí koupit auto neb má špatnou zkušenost:-( myslím,že by bylo dobré vědět alespon,co to bylo bazar nejsme blby,ale přetáčení je sviňárna a pak si ho koupí právě nějakej blbec,kterej si na něj 1) půjčí 2)hned se mu něco vysere a je v dluzích na to tata
|
|
|
| Fiber | •
 |
(16.3.2012 11:06:21) Zdravím. Můžeš prosím uvést, o jaké vozidlo se jedná, popřípadě pokud ho stále nabízejí. Koukám po "novém" autě a zaujala mě nabídka právě z bazaru o kterém tu píšeš (Auto TNC Chevrolet-Praha). Cena auta je relativně výhodná. I když už jsem jim psal mail, že v případě zájmu bych si auto odvezl do autorizovaného servisu na komplet prohlídku a sám bych se v něm chtěl projet, abych zjistil jak je na tom spojka, brzdy, řízení atd. Díky
|
| Jarda | •
 |
(3.7.2012 11:45:08) Internet je mocný pomocník. A to jsem si právě ve výše jmenovaném bazaru vyhlídl nějaké auto. Díky všem za tuto diskusi. Vím, na koho si mám dát pozor. Mě se ty ceny zdály zrovna nějaké moc lákavé. Už vím proč. :)
|
|
|
| Tomáš, nasraný klient | •
 |
(9.4.2013 17:45:58) Dobrý den,
koupil jsem v tomto bazaru nedávno auto také jsem zjistil že byli stočeny km, zatajili mi že automobil byl 3x bouraný, dal jsem jim své auto na protiúčet a ihned ho stočili o 50 000 km.
|
| Martin | •
 |
(21.4.2013 2:05:56) Půjdete do trestního stíhání a soudu? Pan Pešan je zvláštní podnikatel. Mám v garáži 1/2 roku auto které nemohu přihlásit. Hromadnou žalobu platím a zajistím. mk
|
| Max |
 |
(18.10.2013 14:23:33) Platí stále Vaše nabídka?
|
|
|
| Martin | •
 |
(19.12.2013 19:16:41) Musím reagovat, to že se stáčí km, falšují TP,r.v,zabavene leasingy atd... počet majitelů - je svinstvo!! O tom žádná. Ale prosím Vás ja jsem za svou dobu ( auta mam jen jako koníček ) snad ani nevidel nestocene km. U nás je to bezna praxe bohuzel to plati napriklad i nemecku pokud je urcen na export pak neni zadny trest. Nekolikrat jsem pro koupi kontroloval najete km a to by jste se divili asi vsichni. Bezne je kazde auto stoceni o cca 150-250tis km. A to jak zde nekdo psal auto stare 3 roky 200tis km to take neni problem znam auta ktera maji za dva roky i 300tis.Rada pro vsechny pokud autum nerozumite a to dokonale a to v¨cetne legislativy prosim auto sami nekupujte bude pak zrejme litovat.S pozdravem PILDA.
|
|
|
|