| Evžíček | 
 |
(31.3.2009 10:00:15) prosím o radu- tchyni po telefonu nabídli smlouvu na T-Mobile Combi- má kartu a teď by měla levnější hovory a tak- pouze by se zavázala, že si každý měsíc dobije 300 kč. Souhlasila s tím, že smlouvu přiveze osobně kurýr a vysvětlí podrobnosti. Dnes přišlo od T-Mobile poštou, že už ji uzavřela a pouze ji má písemně potvrdit...na můj tel. dotaz tvrdí, že stačí , když souhlasí do telefonu a smlouva je platná a musí ji písemně vypovědět...nu smlouvu vypovíme- resp zrušíme v zákonné lhůtě 14-ti dnů, to není problém, jen mi jde o to, jestli mají pravdu a smlouva uzavřená pouze telefonicky skutečně platí, navíc pokud na to nebyla tchyně upozorněna, že je hovor nahráván a tím je to podle t-mobile oštřeno- ta platnost...díky za info
|
| Emitom (Michi 8/04+Veru 7/07) | 
 |
(31.3.2009 10:06:25) obávám se, že ano..ona to vlastně není nová smlouva, jen jakési její rozšíření, pže ona už zákaznicí t-mobile je, jestli správně chápu..
jednou se totiž tchán zase chytil na nějakou nabídku O2 a tam mi to vysvětlili takto, kamarádka právnička až tak moc neprotestovala, ale v klidu jsme to vypověděli a byl pokoj, jen je třeba stihnout tu lhůtu, jinak začnou účtovat už i první období
|
| Evžíček | 
 |
(31.3.2009 10:12:10) no vlastně ani ne- nemá žádnou smlouvu, používá Twist kartu
|
| Insula | 
 |
(31.3.2009 12:45:51) Smlouvu lze uzavřít i ústně. Jinak ji lze vypovědět, jak píší holky.
|
|
|
|
| Jája + A. | 
 |
(31.3.2009 10:08:40) U nás se stalo něco podobného, možná totéž, asi to byl taky T-mobile. Mamka mi ani nebyla schopná říct, kdo to vlastně byl. Myslela jsem, že mě klepne, nechápala jsem proč něco takového odkývala, když ani nevěděla, s čím vlastně souhlasí a když navíc neprotelefonuje ani 500 za půl roku Už jsem jí x-krát říkala, ať po telefonu nic nedomlouvá, nekýve na žádné úžasné nabídky, ale za čas se zas něco takového přihodí. A to ani není tak stará, že by byla už senilní, jen prostě nedokáže asertivně reagovat do telefonu a něco odmítnout. Nic jsme nerušili, nemohla jsem se nikam dovolat, kde by se to dalo zrušit, jen když potom volal nějaký pán z přepravky, že něco veze, tak jsem řekla, že to odmítáme a tím to skončilo
|
| kreditka | 
 |
(1.3.2011 21:17:29) No tak to je to co můj táta, taky mu můžu stokrát říkat ať na tyhle dealery kašle, ale je to jak s kozou na ledě, naposled odkýval smlouvu po telefonu nějaké společnosti zastupující T-mobile, myslela jsem že mě klepne, protože on už tarif od T-mobile měl a teď mu ta společnost poslala nějaký telefon za korunu a na něm druhý tarif Nakonec jsme poslali do té společnosti zastupující T-mobile doporučený dopis s odstoupením od smlouvy z důvodu klamání spotřebitele (paragrafy jsem si našla na netu ), neb jejich operátor tátovi nakecal že pokud si vezme jejich tarif tak se ten původní co měl ruší což nebyla pravda. No ukecali jsme to, telefon jsme vrátily, na T-mobile jsme udělali drobet cirkus ať si v těch zastupujících firmách udělají pořádek a je klid, bohužel do doby než táta zas někomu naletí
|
|
|
| Nítěnka | 
 |
(31.3.2009 10:46:55) Myslím,že na nahrávání ji musí upozornit předem. Jestli je ta smlouva platná nevím, ale celkem se mi na podobné věci osvědčilo pátrat v archivu Černých ovcí, dá se tam leccos najít http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ Vypovědět včas je určitě nutné. Přeju hodně zdaru.
|
|
| Dana | 
 |
(31.3.2009 10:47:13) Smlouvu přece nepodepsala, ne? Pokud ano musíte doporučeným dopisem smlouvu zrušit do 5 dní. Manžel takto naletěl babě od Volný.cz na pevnou linku. Ve finále bychom platili 2x tolik, jelikož jsme pevnou moc nepoužívali. Volala jsem na centrálu a tam mi řekli, že ji musím do 5-ti dnů zrušit, jinak nabývá na platnosti. Prostě to zkouší, kde to jde.
|
|
| Raduza | 
 |
(31.3.2009 12:21:22) Smlouva je platná, nemusí být písemná. Ale pokud nebyla uzavřena smlouva (at již ústně či písemně) v kamenném obchodě, na provozovně, tak máte na výpovězení takto uzavřené smlouvy dva týdny.
|
|
|