| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Platnost smlouvy uzavřené po telefonu

Celkem 11 názorů.
 Evžíček 

Platnost smlouvy uzavřené po telefonu 

(31.3.2009 10:00:15)
prosím o radu- tchyni po telefonu nabídli smlouvu na T-Mobile Combi- má kartu a teď by měla levnější hovory a tak- pouze by se zavázala, že si každý měsíc dobije 300 kč. Souhlasila s tím, že smlouvu přiveze osobně kurýr a vysvětlí podrobnosti. Dnes přišlo od T-Mobile poštou, že už ji uzavřela a pouze ji má písemně potvrdit...na můj tel. dotaz tvrdí, že stačí , když souhlasí do telefonu a smlouva je platná a musí ji písemně vypovědět...nu smlouvu vypovíme- resp zrušíme v zákonné lhůtě 14-ti dnů, to není problém, jen mi jde o to, jestli mají pravdu a smlouva uzavřená pouze telefonicky skutečně platí, navíc pokud na to nebyla tchyně upozorněna, že je hovor nahráván a tím je to podle t-mobile oštřeno- ta platnost...díky za info
 Emitom (Michi 8/04+Veru 7/07) 

Re: Platnost smlouvy uzavřené po telefonu 

(31.3.2009 10:06:25)
obávám se, že ano..ona to vlastně není nová smlouva, jen jakési její rozšíření, pže ona už zákaznicí t-mobile je, jestli správně chápu..

jednou se totiž tchán zase chytil na nějakou nabídku O2 a tam mi to vysvětlili takto, kamarádka právnička až tak moc neprotestovala, ale v klidu jsme to vypověděli a byl pokoj, jen je třeba stihnout tu lhůtu, jinak začnou účtovat už i první období
 Evžíček 

(31.3.2009 10:12:10)
no vlastně ani ne- nemá žádnou smlouvu, používá Twist kartu
 Insula 

(31.3.2009 12:45:51)
Smlouvu lze uzavřít i ústně. Jinak ji lze vypovědět, jak píší holky.
 Jája + A. 

(31.3.2009 10:08:40)
U nás se stalo něco podobného, možná totéž, asi to byl taky T-mobile. Mamka mi ani nebyla schopná říct, kdo to vlastně byl. Myslela jsem, že mě klepne, nechápala jsem proč něco takového odkývala, když ani nevěděla, s čím vlastně souhlasí a když navíc neprotelefonuje ani 500 za půl roku~o~ Už jsem jí x-krát říkala, ať po telefonu nic nedomlouvá, nekýve na žádné úžasné nabídky, ale za čas se zas něco takového přihodí. A to ani není tak stará, že by byla už senilní, jen prostě nedokáže asertivně reagovat do telefonu a něco odmítnout.
Nic jsme nerušili, nemohla jsem se nikam dovolat, kde by se to dalo zrušit, jen když potom volal nějaký pán z přepravky, že něco veze, tak jsem řekla, že to odmítáme a tím to skončilo
 kreditka 

(1.3.2011 21:17:29)
No tak to je to co můj táta, taky mu můžu stokrát říkat ať na tyhle dealery kašle, ale je to jak s kozou na ledě, naposled odkýval smlouvu po telefonu nějaké společnosti zastupující T-mobile, myslela jsem že mě klepne, protože on už tarif od T-mobile měl a teď mu ta společnost poslala nějaký telefon za korunu a na něm druhý tarif ~o~ Nakonec jsme poslali do té společnosti zastupující T-mobile doporučený dopis s odstoupením od smlouvy z důvodu klamání spotřebitele (paragrafy jsem si našla na netu ~t~), neb jejich operátor tátovi nakecal že pokud si vezme jejich tarif tak se ten původní co měl ruší což nebyla pravda. No ukecali jsme to, telefon jsme vrátily, na T-mobile jsme udělali drobet cirkus ať si v těch zastupujících firmách udělají pořádek a je klid, bohužel do doby než táta zas někomu naletí ~8~
 Nítěnka 

(31.3.2009 10:46:55)
Myslím,že na nahrávání ji musí upozornit předem. Jestli je ta smlouva platná nevím, ale celkem se mi na podobné věci osvědčilo pátrat v archivu Černých ovcí, dá se tam leccos najít http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/
Vypovědět včas je určitě nutné.
Přeju hodně zdaru.
 Dana 

(31.3.2009 10:47:13)
Smlouvu přece nepodepsala, ne? Pokud ano musíte doporučeným dopisem smlouvu zrušit do 5 dní. Manžel takto naletěl babě od Volný.cz na pevnou linku. Ve finále bychom platili 2x tolik, jelikož jsme pevnou moc nepoužívali. Volala jsem na centrálu a tam mi řekli, že ji musím do 5-ti dnů zrušit, jinak nabývá na platnosti. Prostě to zkouší, kde to jde.
 Raduza 

(31.3.2009 12:21:22)
Smlouva je platná, nemusí být písemná. Ale pokud nebyla uzavřena smlouva (at již ústně či písemně) v kamenném obchodě, na provozovně, tak máte na výpovězení takto uzavřené smlouvy dva týdny.
 martinnovaktrebic 
  • 

(1.3.2011 20:34:06)
Mame stejný problém. Přitelkyně takto uzavřela smlouvu po telefonu. Ovšem v telefonu ji bylo zděleno že pokud si nenabyje kredit 300Kč měsíčně služba se zruší.Po půl roce chtěla službu zrušit tak se šla optat na T.mobile a tam ji bylo řečeno že má smlouvu uzavřenou na 2 roky. Poslali jsme stížnnost, ale bohužel ním poté volali a oznámili že užíváním tarifu jsme souhlasili s jeho podmínkami. Dá se po takové době něco dělat?
 kreditka 

(1.3.2011 21:20:41)
Evžíčku nedávno jsem viděla s něčím podobným černé ovce. Tam říkali že pokud ti přiveze smlouvu kurýr a ty mu potvrdíš převzetí smlouvy podpisem, tím okamžikem se stáváš klientem T-mobile. Pokud vám chce něco takového T-mobile poslat tak hlavně od kurýra nic neberte, když to totiž nepřevezmete, budete mít klid

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.