| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klokánky před krachem?

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
Scooby Doo
28.3.2014 17:44:12
Ptáte se, jestli bych dokázala něco takového já? Jestli bych ze sebe dokázala dělat ochránkyni dětí pro své ego a přitom tyto děti poškozovat (jak tady v diskuzi kromě mě zmínily i ženy, které tam pracovaly)? Tak to bych opravdu nedokázala.
Kočanská
28.3.2014 12:46:06
Já osobně si práce paní Vodičkové hodně vážím. Nevidím v ní nějakou osobní motivaci napříkladu pro zisk.
Každý dělá chyby a možná se na změnu lépe připravit, ale je mi dost smutno, když někdo takto útočí na lidi, kteří něco dokázali? Dokázala byste něco takového vy? Měla byste tolik energie léta bojovat s tolika překážkami? Já tedy ne a dívím se, že to paní Vodičková už dávno nevzdala, myslím si proto, že z praxe vidí, že Klonkánků je prostě pro některé případy třeba a chce dětem skutečně pomáhat.
jentak
  • 
28.3.2014 11:33:00
Jenže DD je pořád ústavní péče a pořád se střídají. Takhle by byla jedna teta, případně strejda - a dítě se začlení do rodiny vč. vazeb, péče a vidí ten běžný chod rodiny, což v DD při nejlepší vůli nejde. A není možný někoho nutit, aby měl v pěst. péči dítě či děti, když se změní podmínky a on nechce. To nepomůže nikomu a tomu dítěti už vůbec ne.
Takže raději dáme děti do DD, aby náhodou nezažily zklamání z toho, že v pěst. péči na dobu dočasnou po roce změní rodinu? Nebo by tam mohly být i delší dobu, ovšem není snad nutný žádat rodiny, aby se na péči o děti podílely svými příjmy získanými v jiných zaměstnáních. Navíc pak zas není právě ten čas na péči o ty děti. Já bych chtěla být zaměstnanec se svým platem - pak ať mi klidně stát strká nos do mých soukromých věcí, to pak klidně.
katka+synek2007
27.3.2014 20:38:46
No právě! A kde bude výhoda pěstounské péče oproti DD?~a~
jentak
  • 
27.3.2014 20:35:54
Ano - proto nechápu, proč se lidi dívají blbě na to, když přechodná pěstounská péče je honorovaná jako zaměstnání. Je to přece práce jako každá jiná a nevím, proč by ji někdo měl dělat zdarma. A navíc - starost o cizí dítě není péče na 8 či 10 hodin denně, je to starost na 24 hodin a pokud to má k něčemu vypadat, tak přece není možný, aby pěstoun ještě bouchal v Kolbence, aby dítě vůbec uživil. A není to jen o jídle - kde má pak najít energii na péči o emočně zraněné dítě.
Jája
  • 
27.3.2014 20:15:13
Jentak, přesně!!! To je přesně ten důvod, proč jsem do toho nešla. Pracovat a ještě práci dotovat z jiných zdrojů? To je fakt lepší si lehnout na kanape a čumět na telku. Když na koníčka nemám peníze, nedělám ho. Ale péče o děti nelze při největší vůli považovat za koníček pěstounů, který nebudou dělat, když na něj nemají, děti chtějí jíst i v sobotu nebo ve svátek.
jentak
  • 
27.3.2014 17:17:32
To co teď v DD - prostě přijde jiná teta.
katka+synek2007
27.3.2014 11:36:04
Myslím, že na pěstounství pohlížíš spíš jako na hlídání dětí. Dnes je to ale nastavené tak, že do pěstounství jdou spíš lidé, kteří ty děti prostě chtějí (třeba proto, že nemohou mít vlastní, nebo z jiných důvodů), ale na adopci se necítí. Pokud by se na to pohlíželo jako na zaměstnání a sami pěstouni by to tak brali, pak by se třeba za rok mohli rozhodnout, že už je to nebaví a budou dělat něco jiného, a co potom chudáci děti?
jentak
  • 
27.3.2014 10:48:09
Já bych byla ochotná se starat o cizí dítě, dokonce jsem o tom uvažovala - na dobu dočasnou. Ale jen v případě, že za to budu brát plat - jinak ani náhodou. Nejsem filantrop, ale tzv. nezištně, tedy bez nároku na odměnu, jsem ochotná se starat jen o ty své děti, o cizí ne. V děcáku taky nepracuje personál zdarma, ale za peníze, proč by to u pěstounů mělo být jinak?
Takže nechápu ty řeči o tom, jak ti "špatní" za to berou peníze. Ano, pokud se starám o cizí děti, musím strpět to, že mi do rodiny budou cumět cizí lidi a kontrolovat, jestli nejsem zlatokop a jestli dávám tomu dítěti to, co mám, ale chtít tuto činnost po někom zdarma - to je prostě v dnešní době troufalost.
Před pěstounskými rodinami za současných podmínek skutečně smekám.
Lexi.
27.3.2014 9:01:18
"to je otázka, takto to dělají ti, kdo to dělat chtějí"
- Je otázka, jak to dělají. Osobně ani z doslechu žádné pěstouny neznám, takže pouze dedukuji - jedná se o filantropy, kteří chtějí pomoci opuštěným dětem, jeden z nich má nadstandartní příjmy a počítají s tím, že si nedopřejí hezké oblečení, dovolenou u moře ..., jsou ochotni podstoupit psychotesty, pohovory, návštěvy soc. pracovnic u sebe doma + se horně nadřou. A takových rodin je asi tam 300 v republice - k tomuto prostě není ochoten (ani schopen) zdaleka každý.

" s většěím přílivem peněz by mohla i tato péče sklouznout do kategorie náhrady zaměstnání a to opravdu nejde"
Bez toho to asi nepůjde (pokud chceme zvýšit počet pěstounských rodin).
Za péči o děti v pěstounské rodině by měli tyto rodiny dostat alespoň tolik peněz, aby to zcela pokrylo náklady na děti + zcela samozřejmě by měl stát platit pěstounovi zdravotní a sociální pojištění. Musely by probíhat pravidelné kontroly, jestli je o děti v rodinách dobře pečováno.
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.