| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Podpora" rodičů pečujících o své nemocné děti

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
10.5.2013 21:06:31
Normálně dáš výpověď z vážných důvodů a do do výpovědi to uveď a nech si potvrdit. Dáš tam nezbytnou osobní péči o dítě ve věku do 4 let u mladšího a docházku staršího do ZŠ. No a kdyby měl syn PnP vyšší než II, tak se dá odvolat i na péči o něj.
4.5.2013 18:31:09
A co zkusit dohodu z vážných důvodů (zkusit třeba zdravotní) a doufat, že v tom nebude nikdo moc šťourat. Už jsem několikrát vyšla zaměstnancům, kteří opravdu měli zdravotní problém, vstříc. A podpora jim byla přiznána v plné výši.
Borny
28.4.2013 21:23:29
Zdravím. Já budu mít podobnou potíž a pořádně v tom plavu. Dítě má aspergerův syndrom a teď dostal příspěvek na péči. Za půl roku mi končí mateřská s mladším synem, jenže se nebudu moct vrátit do práce jelikož budu muset ráno dávat staršího syna (s asperg. syndr.) do školy a za čtyři hodiny ho budu muset vyzvednout. Jen pro představu pracovní dobu mám šestihodinovou a z domova do práce dojedu tak za hodinu. Takže budu muset ukončit pracovní poměr. Z příspěvku na péči nevyžijem. Takže vůbec nevím zda se mám registrovat na ÚP a budu mít nárok na podporu. Navíc pokud z práce odejdu na dohodu nebo výpovědí z mojí strany tak i kdybych měla nárok na podporu tak asi nějak sníženou protože jsem neskončila pracovní poměr výpovědí ze strany zaměstnavatele - alespoň jsem něco takového slyšela. Takže vůbec nevím co budu dělat.
mamina
28.4.2013 14:04:48
Mám podobné zkušenosti, ale trochu jiného rázu. Úředníci nebyli schopni odpovědět, zda mohu jako pečující osoba o handicapované dítě zůstat v evidenci ÚP. Žádost o příspěvek se táhla 4 měsíce a nemohla jsem být odhlášena zpětně k datu rozhodnutí příspěvku, takže pokud nám příspěvek seberou nebo sníží bude s podporou problém. Posuzování zdrav. stavu dětí po roce je v případě autismu úžasné, asi se čeká, že to vyléčíme jako chřipku.
Nedejte se, zkusila bych ombudsmana, Národní radu zdravotně postižených, případně nějakou organizaci, co pomáhá právně rodinným příslušníkům postižených.
Petra - autorka
  • 
24.4.2013 21:10:28
Jo, to jsem měla v tom zamítnutí odvolání taky něco na téma, že občan se má informovat a světe div se na úřadě tedy ne, asi příště skáknu do cukrárny:) Dneska chci ještě sesmolit nějaký dopis ombudsmanovi i když to moc nevidím, ale tak aspon budu mít pocit, že jsem se snažila.
24.4.2013 13:45:15
Bohužel na hodně místech sedí nekompetentní lidé a bohužel ve státní správě asi nejvíc. To, že tento stát se chová příšerně k lidem, kteří se narodí či né svojí vinou onemocní, tak že nemohou normálně pracovat, je prostě fakt. Mám autistického synovce a jsem ráda, že jsem to nemusela vyřizovat, protože bych to asi v klidu nezvládla. Celý systém podpory, jakékoliv, je u nás k smíchu a zákony jsou děravé a nenavazující, nelogické a někdy ani neřešící některé situace. Jenže co chtít v době a ve společnosti, kde hlavními zprávami jsou informace o tom, kdo si nechal udělat nová prsa.
radka
  • 
24.4.2013 7:39:13
já to vidím tak a bohužel už jsem se o tom několikrát přesvědčila, že co si člověk nezjistí a neověří sám, tomu nemůže nikdy věřit, už několikrát jsem dojela na špatné informace od úředníků. Ale zatímco když chybu udělá občan, dají mu to pěkně sežrat a občan má povinnost se informovat, tak úřad žádnou povinnost informovat nemá (i to už mi bylo řečeno)
Petra - autorka
  • 
23.4.2013 22:22:38
Arsielo, pochopila jsem z Tvého psaní, že jsi "znalá situace", koukám že to máte taky pěkný. Teď nevím co je NRZP jak jsi psala nebo možná vím ale jsem mimo - nakopni mě:)
Dcera přímo pro sebe asistenta nemá, ve třídě je jich málo a k pí uč je tam i asistentka. Já už jako vůbec prostě nechápu, už mi ani nejde o mě, protože se to táhne od listopadu a mě teď vlastně už slavná podpora končí protože po těch průtazích jsem to dostala celý najednou těch pár korun, ale nějaký takový jako uznání ANO JSME BLBCI byla to chyba takhle se to dělat nemůže. Už jsem zkusila i Černé Ovce, ale pochybuji že to pro ně bude zajímavé.
A teda to jak tu někdo psal, že když manžel pracuje ve firmě co má sídlo v zahraničí tak dítě nemá nárok na PnP tak to mi přijde jako úplně nejujetější, to nepobírám vůbec:(chjo.
23.4.2013 19:24:01
Když jsem se měla vrátit po RD do práce, byla krize. Moje místo zrušili. Dostala jsem tedy výpověď pro nadbytečnost + 3 platy. V době, kdy jsem byla na RD jsem si přivydělávala. KDyž jsem šla na ÚP, tak mi úřednice řekla, že mi podporu budou počítat z přivýdělku, což bylo průměrně asi 1500. Byla jsem v šoku. Naštěstí mě zachránilo to, že mi v práci nechtěli dát pět platů, ale že mi dali výpověď. Takže jsem byla vlastně ty dva měsíce sociálně pojištěná a tudíž mi náležela podpora z průměrné mzdy a k tomu mi ten přivýdělek ještě připočetli. ALe nemohla jsem pochopit, že bych třeba dostal 700 korun podpory.
23.4.2013 18:56:22
Vlad zkušenost z dnešního šetření,opravdu jen mobilita a dělala komplet všech deset okruhů.Šetření se neprovádí jen když máš PnP po datu 1.1.2012.Což my neměli.Takže dneska mobilita,která se vyřídí tak za 4 měsíce.A v říjnu PnP,takže další přezkum.Z toho by se jeden pos...
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.