| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nezdravé jídlo? Zdražte ho jako cigarety

 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]
Pavla,1dcera
  • 
1.8.2012 20:02:20
První, kdo pochopil o čem je příspěvek o zdravém jídle. Jde o složení stravy. Typická česká kuchyň - děs a hrůza, horší už je jenom moravská a ještě horší americké hamburgry a hranolky. Japonci, vždycky štíhlí národ, vesele tloustne, jak se tam nacpal MacDonald. Australan, kam chodím na angličtinu, zjistil, že za půl roku po české stravě přibral 5 kg. Musí se stravovat nečesky to jest netučně, je zděšený jaké tučňárny Češi jedí, všechno plave v omastku. Jeho matka v Austrálii se dala na hamburgry a hranolky, váží už 120 kg a nechce pochopit, proč je tak tlustá. Další problém, že se Češi nehýbou, to se také diví, oni jsou zvyklí sportovat. Tučná strava a nepohyb, problém civilizace, vede k obezitě až morbidní, už jsou takoví macci i v ČR. V nemocnicích pro ně budou operační stoly na 330 kg, aby pod nimi nepraskly, to zase bude peněz. Jíst uzeniny, tučné maso, omastky a nepohyb, každý bude tlustý jako bečka. V tom článku nejde o nějaké vitamíny, dodatky k potravinám apod. Pořady MUDr. Cajthamlové to jasně dokazují, proč jsou všichni ti lidé, co se tam hlásí, tlustí. Totální změna ve složení jejich jídelníčku, pohyb a kila sádla letí dolů.
fifulilinka
31.7.2012 13:17:32
Myslím si, že na tom něco bude, já bych bylo pro. O zdravém jídle a zdravotním stylu si píšeme v rámci naší Komunity 111, kde také pořádáme chaty s odborníky. Na toto téma jsme už mnohokrát diskutovali.
Iren
  • 
31.7.2012 10:11:05
Co to meleš za hovadiny o kravaťákách? Tyhlety "třídní boje" mě opravdu vytáčí, nerozumím, proč si jedna skupina myslí, že je lepší než ta druhá a má větší práva. Teď se zastanu kravaťáků do kterých ses navezla. Dnes by obézní kravaťák obstál těžce, když vidím sjezdy managementu poboček z celé Evropy, které se u nás obač konají, jsou to chlapi, kterým je 50, ale vypadají 30-40 - štíhlí, perfetkně upravení včetně manikůry, striktně dodržující dress code. Naopak, největší tlušťoši jsou z těch nejnižších tříd. A není to kvůli nekvalitnímu jídlu. Ono udělat k večeři špenát s bramborem a vejci není zas takový problém a je to otázka pár korun. Posilovnu a tenis taky člověk nepotřebuje, může si zaběhat. Ale to by musel vstát od telenovely, že.
susu
  • 
30.7.2012 9:38:07
Nemyslím, že by se tím odstranil problém dohadování výrobců o zařazení jejich produktu.
30.7.2012 8:38:33
Katko, právě že nejedly...ale to nezdravé co jsme jedly, bylo jen občas.No a obézní jsem a se zdravotními problémy bojuju stále.A je to o jídle.Proto se snažím svoji dceru chránit.Navíc pokud si pamatuju, jogurty plné éček a modifikovaného kukuřičného škrobu prostě nebyly.
stom
  • 
29.7.2012 22:52:49
No což takhle zdražit - a výrazně NEZDRAVÉ, FALŠOVANÉ, VADNÉ výrobky výrobcům, aby se jim nevyplatily vyrábět. "Drahej a hnusnej" kdo koupí?
29.7.2012 9:12:17
Čím to asi bude, že? ~n~
Manka, 1 syn
  • 
28.7.2012 21:55:54
Já tedy pracuji v kanceláři - nekouřím, kafe piju při práci a obědvám též při práci ( o půl hodinové pauze si mohu nechat zdát, neboť musím neustále být u telefonu a zastoupit mě nemá kdo - většina z nás je na tom s časem stejně). A jsem ráda, když stihnu vše do konce své pracovní doby. Takže...kancelář neznamená, že bych měla času nazbyt. Teď už se také snažím si něco zobnout, ale klasika - jen si do něčeho kousnu, už zvoní telefon, honem honem polykám, hovor vyřídím, jdu si umýt ruce a za chvíli je to to samé. Případně přijde šéf, že má něco naléhavého nebo má objednaného klienta, o kterém mi neřekl. Není to snadné, jíst pravidelně ani v kanceláři. Přitom šéf je docela dobrý člověk, jen mu nějak nedochází, že i zaměstnanci musí jíst apod.
skriatok, Viki, Nini a Maty
28.7.2012 19:28:34
to je presne moje rec. jist zdrave je drahe! jist nezdrave obcas taky, protoze ten dvojitej burger s hranolkama pres stovku stat bude, takze ja proste nakoupim ty levny veci z lidlu a jsem rada, ze vyjdu s rodinnou kasickou a to vubec nemluvim o mase. mit k obedu platek chleba s platkem sunky a syra a kouskem zeleniny, tak to bych dlouho vdana nebyla. chlap maka, deti rostou a tak musi jist. vim, ze kravataci vydelavaji vic a taky jsou casto obezni, ale kdo jim za to muze, ze si nestoupnou k lopate nebo ryci a neprekopou zahradu. krom muze, ktery je vyslovene hubenej od prirody, jsme bez nadvahy a presto musime jist vyrazne vic, nez tu nekdo pise - jedno jablko nebo jedna muslli tycinka hlad nezazene - mozna chut, ale na hlad je potreba se najist. kazdopadne pokutovat - ano, ale spis za to co tam pridavaji, i kdyz oni si ty pokuty prictou a zvysi cenu. ale nebudme jako v americe, abychom hromadne zalovali mcdonald za to, ze je nekdo tlustej!! trochu selskeho rozumu prosim!!!
Ecim
28.7.2012 14:16:50
Ona jich až zas taková fůra nebude (neříkám, že nejsou vůbec), víc je těch, kteří přehánějí. (Mmch, taky jsem asi 3x za svůj pracovní život zažila situaci, kdy na mě někdo hýkal před WC nebo tam za mnou dokonce lezl, ale potřebu jsem hrdě dokončila, já si kvůli těm pitomcům zdraví ničit nebudu.)

Ale i kdyby to byla pravda, tak i tihle lidé se můžou najíst nejen o polední pauze, před odchodem do zaměstnání nebo něco malého sníst cestou ze zaměstnání a doma si dát střídmou večeři a nevyjíst najednou celou ledničku, nehledě na to, že netrávíme každý den v týdnu v práci, že.
 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.